Φαίνεται πως οι εταιρείες HMD Global (προϊόν της συνεργασίας είναι το Nokia 9 PureView) και Sony δεν θα είναι οι μοναδικές που θα συνεργαστεί η εταιρεία Light.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, οι Light και Xiaomi θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν κάμερες για smartphones που βασίζονται στην τεχνολογία «computational photography» της πρώτης. Άγνωστο πότε θα δούμε την πρώτη συσκευή της Xiaomi να εφοδιάζεται με επεξεργαστή εικόνας της Light.

Οι δύο εταιρείες στην ανακοίνωση τους δεν αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες πάνω στα μελλοντικά τους σχέδια, ωστόσο το πιθανότερο είναι να δούμε την επόμενη ναυαρχίδα της Xiaomi να διαθέτει περισσότερες από τέσσερις κάμερες και να βασίζεται σε φακούς και αισθητήρες των Sony και Light.

light3.jpg.f76d4def60688042406155efab8d4e6d.jpg

Ο επεξεργαστής εικόνας της Light –ASIC με την ονομασία Lux Capacitor- έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει πολλαπλές κάμερες –πάνω από δέκα- με διαφορετικά εστιακά μήκη. Στο Nokia 9 PureView, η HMD Global χρησιμοποίησε μία διάταξη με πέντε κάμερες στα 28mm. Άραγε η Xiaomi θα επιχειρήσει να προσφέρει κάτι διαφορετικό; Για να δούμε…

light2.jpg.817c7fc14fb5d7de6f6d181ae18e4cb5.jpg

 

 

 

  • Like 1