Το foldable smartphone θα έχει μία παρόμοια οθόνη που θα αγκαλιάζει το κινητό όπως το Mi Mix Alpha που παρουσίασε η Xiaomi το 2019.

Στα τέλη του 2019 η Xiaomi παρουσίασε το Mi Mix Alpha με μια περίεργη σχεδίαση που συμπεριελάμβανε μία οθόνη που εκτείνονταν από την εμπρόσθια πλευρά και έφτανε έως και το πίσω μέρος της συσκευής καλύπτοντας φυσικά και το πλαϊνό τμήμα του τηλεφώνου. Νωρίτερα φέτος η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο, το Mi Mix Fold. Τι θα συνέβαινε αν υπήρχε ένα τηλέφωνο που συνδυάζει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά; Η Xiaomi ήδη εξετάζει μία τέτοια λογική και υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα τέτοιο τηλέφωνο πέρυσι, αν και τα έγγραφα διατέθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Η συσκευή μοιάζει πραγματικά με έναν συνδυασμό μεταξύ του Alpha και του Fold. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα foldable τηλέφωνο στο οποίο όμως η δευτερεύουσα εξωτερική οθόνη είναι συνέχεια της εσωτερικής οθόνης και εκτείνεται γύρω από τις πλευρές του τηλεφώνου.

xiaomi-foldable-me-othoni-wraparound-2.jpg.23ec076a4f09872c6173dbe39e2b4c5a.jpg

Το παχύτερο τμήμα που ενσωματώνει τις κάμερες θυμίζει το Alpha, το οποίο όμως δεν είχε εμπρόσθια κάμερα, καθώς δεν χρειάζονταν, αφού η οθόνη που υπήρχε γύρω από τη συσκευή επέτρεπε στους χρήστες να τραβήξουν selfies απευθείας με τη βασική κάμερα. Βέβαια η συσκευή τελικά ακυρώθηκε πριν τελικά κυκλοφορήσει. Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, καθώς ανακοίνωνε το τηλέφωνο, ανέφερε ότι η οθόνη τύπου wraparound είναι μία κατασκευαστική πρόκληση για την εταιρεία. Με την ακύρωση που ήρθε αργότερα, φαίνεται πως τελικά ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο που δεν κατάφερε η Xiaomi να ξεπεράσει. Και φυσικά ένα εμπόδιο χωρίς την πρόσθετη πολυπλοκότητα ενός μηχανισμού αναδίπλωσης που προσπαθεί να φέρει σε ένα νέο τηλέφωνο.

Φήμες λένε ότι η Xiaomi ετοιμάζει να λανσάρει ένα δεύτερο foldable στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς. Είναι απίθανο η εταιρεία να λανσάρει αυτό το νέο φημολογούμενο τηλέφωνο με την οθόνη wraparound, καθώς λέγεται πως η συσκευή που θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους θα έχει δύο ξεχωριστές οθόνες, μία οθόνη Samsung στα 120Hz και μία οθόνη Visionox στα 90Hz. Επίσης, η κατασκευή μίας wraparound οθόνης είναι εξαιρετικά δύσκολη στην κατασκευή και ως εκ τούτου πιο ακριβή ακόμη και από αναδιπλούμενα τηλέφωνα που κυκλοφορούν σήμερα.

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1