Η κινεζική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αποσύρει το συγκεκριμένο branding.

Πριν λίγες εβδομάδες η Xiaomi κυκλοφόρησε ένα νέο Mix smartphone, το Xiaomi Mix 4. Κάτι αρκετά ενδιαφέρον σχετικά με αυτήν την κυκλοφορία ήταν ότι το νέο smartphone δεν είχε το Mi branding. Και σύμφωνα με δήλωση που έφερε στο φως αρχικά η ιστοσελίδα XDA Developers, αυτό θα είναι το μέλλον για την κινεζική εταιρεία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε την αναμενόμενη κυκλοφορία του Xiaomi Mi 12. Αντιθέτως, θα δούμε ένα «σκέτο» Xiaomi 12. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μια τεράστια αλλαγή καθώς η εταιρεία χρησιμοποίει το Mi branding από το πρώτο της smartphone, το Mi 1. Η επωνυμία αυτή μεταφέρθηκε και σε προϊόντα που δεν είναι smartphone, συμπεριλαμβανομένων tablet, wearables, φορητών υπολογιστών κι άλλες συσκευές.

Πάντως η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στα υπάρχοντα προϊόντα, με την αλλαγή να ισχύει από το επόμενο διάστημα. Το smartphone Mi 11 για παράδειγμα, θα συνεχίσει να είναι το Mi 11 αποτελώντας το τελευταίο μοντέλο της σειράς με αυτή την ονομασία.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα XDA Developers, η Xiaomi έχει ήδη αρκετά προϊόντα στην Κίνα που δεν έχουν το Mi branding. Είναι πιθανό αυτή η αλλαγή για προϊόντα της στην παγκόσμια αγορά να φέρει κάποιου είδους συγχρονισμό με τις ονομασίες των προϊόντων στην εγχώρια αγορά της.

Ο συνιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, κάποτε δήλωσε πως το «Mi» σημαίνει δύο πράγματα, «Mobile Internet» και «Mission Impossible». Το πρώτο αναφέρεται στους στόχους της εταιρείας και το δεύτερο στις φιλοδοξίες της. Με νεότερη δήλωσή της, η Xiaomi αναφέρει ότι η απόσυρση του Mi brand περιλαμβάνει και το σχετικό λογότυπο της εταιρείας αλλά και αυτά της σειράς Redmi που περιλαμβάνονται κάτω από το εμπορικό σήμα του μητρικού brand.

  • Thanks 1