Η σειρά Axon μπορεί να ξεκίνησε από την Κίνα και τις ΗΠΑ ωστόσο σύντομα θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο –βεβαίως και στην Ευρώπη- με το ZTE Axon Elite, το οποίο εντοπίσαμε στην έκθεση IFA στο Βερολίνο.

H συσκευή που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Μ. Βρετανία με τιμή περίπου €420, διαθέτει 5,5 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1080 x 1920 pixels που προστατεύεται από Gorilla Glass και έχει αντιμικροβιακή επίστρωση. Η συσκευή βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 810 SoC (dual quad-core), το οποίο συνοδεύεται από 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3000mAh.

 

 

Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 8,0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος εντοπίζουμε μία διάταξη με δύο κάμερες (για την ρύθμιση της εστίασης μετά την λήψη της φωτογραφίας και διάφορα άλλα εφε) που βασίζονται σε αισθητήρες 13 Megapixels και 2,0 Megapixels και συνοδεύονται από dual-LED flash (υποστηρίζεται video 4K).

 

P1010300.jpg


P1010280.jpg

 

Επίσης διαθέτει τρία βιομετρικά χαρακτηριστικά, αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων (στο πίσω μέρος, κάτω από την διάταξη με τις δύο κάμερες), ξεκλείδωμα χρησιμοποιώντας την φωνή αλλά και σάρωση ίριδας. Η διαδικασία ρύθμισης του σαρωτή ίριδας είναι αρκετά εύκολη, χωρίς να ξεπερνά το ένα λεπτό ενώ στη συνέχεια η αναγνώριση γίνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο αρκεί να τοποθετήσουμε το Axon Elite αρκετά κοντά στο πρόσωπο μας.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ