Το sub-brand της Κινέζικης εταιρείας ZTE, Nubia, παρουσίασε στην IFA μία φορετή συσκευή με την ονομασία Nubia-a που διαθέτει εύκαμπτη οθόνη και κάμερα, και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να κάνει ότι και ένα κανονικό smartphone. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά συσκευές σαν το Samsung Galaxy Watch ή το Apple Watch που επιτρέπουν τις τηλεφωνικές κλήσεις, ο χαρακτηρισμός «wearable smartphone» μοιάζει μάλλον… παρωχημένος για μία συσκευή σαν αυτή που παρουσίασε η ZTE στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2018.

Παρόλα αυτά, τόσο η κάμερα (το πρώτο Samsung Galaxy Gear που παρουσιάστηκε πριν από πέντε χρόνια διέθετε κάμερα 1,9MP) όσο και η έγχρωμη, εύκαμπτη οθόνη αφής τεχνολογίας OLED δίνουν στη συσκευή ένα «φουτουριστικό» χαρακτήρα, αν και πρόκειται να κυκλοφορήσει το τέταρτο κατά πάσα πιθανότητα τρίμηνο.

Η κάμερα, χρησιμεύει για «βιντεοκλήσεις» -αλλά μπορεί να τραβήξει και φωτογραφίες και βίντεο. Η συσκευή επίσης υποστηρίζει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G LTE, έχει GPS, NFC (για πληρωμές με ένα tap), WiFi και Bluetooth και βεβαίως apps (πιθανότατα Android). Η εταιρεία πάντως απέφυγε να κάνει γνωστό το hardware ή τις προδιαγραφές της οθόνης (ανάλυση κ.λπ). Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα μάθουμε περισσότερα για το Nubia-a που θα λανσαριστεί μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. 

Engadget

GSMArena