Με το νέο εργαλείο του Airbnb, οι πελάτες θα γνωρίζουν εκ των προτέρων αν θα μπορούν να εργαστούν εξ’ αποστάσεως από το σπίτι το οποίο θέλουν να νοικιάσουν.

Το Airbnb προσθέτει ένα νέο εργαλείο για τους ιδιοκτήτες που θα τους επιτρέψει να ελέγξουν εύκολα και να καταχωρήσουν τις ταχύτητες Wi-Fi στις αγγελίες τους. Με το τρέχον μοντέλο εξ’ αποστάσεως εργασίας και εκπαίδευσης, η νέα προσθήκη στοχεύει στους πελάτες που νοικιάζουν ακίνητα Airbnb όχι μόνο για διακοπές αλλά και για επαγγελματικά ταξίδια ή απλά για μία αλλαγή σκηνικού για λίγες εβδομάδες ή μήνες. Το να γνωρίζει κάποιος το αν θα έχει καλή σύνδεση στο Internet προτού νοικιάσει το ακίνητο που τον ενδιαφέρει, ίσως αποδειχθεί τελικά ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Παρόλο που ήταν ήδη δυνατό για τους οικοδεσπότες να καταγράφουν ταχύτητες Wi-Fi ή να μοιράζονται screenshots δοκιμών της ταχύτητας, το νέο εργαλείο ενσωματώνεται απευθείας στην εφαρμογή του Airbnb (χρησιμοποιώντας open-source λογισμικό του M-Lab) και επιτρέπει την άμεση εμφάνιση της ταχύτητας Wi-Fi σε μια λίστα μαζί με άλλες πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο.

airbnb-ergaleio-taxititas-wifi-2.jpg.a0a877db756d548423bee4ed524a3730.jpg

Χρησιμοποιώντας μία τυποποιημένη διαδικασία δοκιμής που είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή, οι πελάτες θα έχουν πραγματικά μια ακριβή εικόνα για το τι να περιμένουν στο κατάλυμα. Οι οικοδεσπότες μπορούν να εμφανίσουν μόνο τα αποτελέσματα που πραγματικά βρίσκει η δοκιμή ταχύτητας της εφαρμογής.

Η νέα λειτουργία ελέγχου ταχύτητας κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και θα επεκταθεί παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες.