Μια ενδιαφέρουσα πατέντα κατοχυρώθηκε πρόσφατα στο amazon, το μεγαλύτερο διαδικτυακό ηλεκτρονικό κατάστημα και πιθανόν να οδηγήσει σε παρόμοιες ενέργειες άλλα παρόμοια e-shops.

 

Η αμερικανική πατέντα με αριθμό 7.689.465 που ανακαλύφθηκε από την ιστοσελίδα TechFlash, εξηγεί τη διαδικασία βιντεοσκόπησης ολοκλήρωσης μια παραγγελίας. Αυτό σημαίνει ότι η amazon θα διαθέτει είτε βίντεο είτε φωτογραφίες της διαδικασίας συλλογής και τελικής συσκευασίας του πακέτου που περιέχει το/τα προϊόντα που έχει παραγγείλει ένας χρήστης του amazon.

 

Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι στο να διαχωρίζει η amazon τη θέση της σε περιπτώσεις προβληματικών παραγγελιών που είτε δεν είναι ολοκληρωμένες είτε το πακέτο συσκευασίας είναι κατεστραμμένο. Στη περίπτωση που το υλικό αποδεικνύει τη σωστή συσκευασία και αποστολή από την amazon, η ευθύνη θα μετατίθεται είτε στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά του πακέτου είτε στον τελικό παραλήπτη.

 

Η ευθύνη μιας προβληματικής παραγγελίας μπορεί να ισχύει και για το προσωπικό της amazon το οποίο θα περιλαμβάνεται στην βιντεοσκόπηση στην οποία όμως θα φαίνονται μόνο συγκεκριμένα μέλη του σώματος τους (πχ. χέρια). Όμως όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο σύστημα θα αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στις «εύκολες» επιστροφές προϊόντων από αγοραστές οι οποίοι ισχυρίζονται ψευδώς ότι η παραγγελία τους δεν ήταν ολοκληρωμένη και απαιτούν την εκ νέου δωρεάν αποστολή του «χαμένου» αντικειμένου από την amazon.

 

Link.png Site: cnet.com

Picture.png Εικόνα: Σχέδιο Πατέντας