Στη φθινοπωρινή εκδήλωση για το hardware (Fall Hardware Event) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η Amazon επιβεβαιώνοντας τις φήμες, πραγματοποίησε επίδειξη του Astro, του Alexa-powered οικιακού ρομπότ της.

Το ρομπότ Astro που σε πρώτη φάση θα στοιχίζει περίπου $1000 και θα διατεθεί πριν το τέλος της χρονιάς, είναι στην ουσία μία έξυπνη οθόνη με ενσωματωμένες δυνατότητες Amazon Alexa που μπορεί να μετακινείται αυτόνομα εντός του σπιτιού.

Βεβαίως, μπορούν να οριστούν ζώνες «εκτός-ορίων» που αποτρέπουν το ρομπότ από το να εισέλθει σε συγκεκριμένα δωμάτια ή περιοχές. Και επειδή ενσωματώνει κάμερα, και ενδεχομένως κρίνετε ότι είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι μετακινήσεις του στον χώρο, μπορείς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «μην ενοχλείτε» (Do not disturb) που περιορίζει τις μετακινήσεις του τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Φυσικά, χάρη στις δυνατότητες που του χαρίζει η ενσωμάτωση του με την ψηφιακή βοηθό Alexa, το Astro μπορεί και απαντάει σε φωνητικές εντολές. Και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα σε συνδυασμό με το νέο χαρακτηριστικό της Amazon, Alexa Together, που επιτρέπει σε μέλη της οικογένειας σας να επικοινωνούν μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, ειδικά αν είστε τύποι που τους αρέσει να περπατούν όταν μιλούν στο τηλέφωνο ή να κάνουν παράλληλα δουλειές στο σπίτι, το Astro μπορεί να σας ακολουθεί κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων.

amazon_astro_specs.jpg

Το Astro ενσωματώνει μία περισκοπική κάμερα, που μπορεί να επεκτείνει το οπτικό του επίπεδο πέρα του δαπέδου (όπως για παράδειγμα για να ελέγξει τις εστίες μίας κουζίνας ή κατοικίδια που κοιμούνται κ.ά) ενώ χάρη στην συνδρομητική υπηρεσία Protect Pro της Ring, μπορεί να προγραμματιστεί να ελέγχει/ περιπολεί την κατοικία όταν απουσιάζετε. Χάρη στους ανιχνευτές κίνησης μπορεί να ανιχνεύσει τον ήχο ενός συναγερμού καπνού, του μονοξειδίου του άνθρακα ή τη θραύση γυαλιών και αν ανιχνευτεί κάτι μη συνηθισμένο μπορεί να σας ειδοποιήσει αποθηκεύοντας παράλληλα όσα κατέγραψε η κάμερα του στον λογαριασμό που διατηρείτε στην Ring.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon εργαζόταν να αναπτύξει το Astro για χρόνια, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να παρουσιάσει το προϊόν πρόσφατα, παρόλο που ακόμα και ο Jeff Bezos είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν είχε νόημα η διάθεση του. Άραγε η ανακοίνωση των σχεδίων ανάπτυξης ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ από την Tesla πριν από λίγο καιρό έπαιξε ρόλο στην απόφαση της Amazon να παρουσιάσει το δικό της;

Όπως αναφέραμε, αρχικά το Astro θα στοιχίζει $999,99 (ως μέρος του προγράμματος Day 1 Edition) ωστόσο η τιμή του θα οριστικοποιηθεί αργότερα στα $1449,99. Στην τιμή του επίσης, θα συμπεριλαμβάνεται εξάμηνη συνδρομή στο πρόγραμμα Ring Protect Pro.

  • Like 1