Όπως είχε υποσχεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Jeff Bezos, η Amazon ανακοίνωσε σήμερα το νέο της κορυφαίο e-book reader με την ονομασία Kindle Oasis.

Με το συγκεκριμένο μοντέλο η amazon απευθύνειται σε όσους επιθυμούν ένα πολυτελές e-book reader, το καλύτερο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία, το οποίο όμως είναι και το ακριβότερο αφού η τιμή του έχει οριστεί στα €290. Το Kindle Oasis διαθέτει εντελώς νέο σχεδιασμό, με το πάχος να φτάνει μόλις τα 3,4 χιλιοστά στο λεπτότερο σημείο ενώ στην άκρη του διαθέτει φυσικά πλήκτρα για την εναλλαγή των σελίδων, ένα χαρακτηριστικό το οποίο είχαμε δει στα πρώτα μοντέλα, με την amazon να προτιμά τα τελευταία χρόνια τις οθόνες αφής. Οι συνολικές διαστάσεις βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, όπως και το βάρος το οποίο είναι στα 131 γραμμάρια.

 

Όσον αφορά την οθόνη αφής, αυτή εξακολουθεί να βρίσκετει στις 6 ίντσες με ανάλυση 300ppi, με σημαντική διαφορά τον εσωτερικό εμπρόσθιο φωτισμό της που πλέον τροφοδοτείται από 10 LED έναντι 6 στο Kindle Voyage και 4 στο Kindle Paperwhite.

 

Ο κυρτός εργονομικός σχεδιασμός της δεξιάς πλευράς όπου βρίσκονται και τα πλήκτρα εναλλαγής σελίδων, δίνει την ευκαιρία στην amazon να κυκλοφορήσει και πολυτελής δερμάτινες θήκες οι οποίες συνδέονται μαγνητικά με τη συσκευή. Κάθε θήκη παράλληλα διαθέτει και επιπλέον μπαταρία για να κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ήδη εντυπωσιακή αυτονομία της συσκευής η οποία ξεπερνά τους 2 μήνες εξαιτίας της τεχνολογίας e-ink.

 

kw-feature-read-more-three-devices.jpg

 

Το Kindle Oasis κυκλοφορεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 27 Απριλίου, ενώ στην τιμή των €290 περιλαμβάνεται μία δερμάτινη θήκη. Όπως με κάθε Kindle μοντέλο, έτσι και το Oasis θα κυκλοφορήσει σε 3G έκδοση με κόστος €350

 

Link.png Site: Amazon