Η εταιρεία Veritone ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία deepfake για να δημιουργήσει συνθετικές φωνές που διάφορες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος ή άλλους κλάδους θα μπορούν να αδειοδοτούν σε εταιρείες (π.χ. διαφημιστικές, στούντιο παραγωγής ταινιών κ.ά.).

Η Veritone έκανε γνωστό ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Marvel.au για τη δημιουργία εσόδων από deepfakes πολιτικών, ηθοποιών ή άλλων δημόσιων προσώπων. Η AI-enabled συνθετική φωνή στη συνέχεια θα μπορεί να «αδειοδοτηθεί» από διάσημους σε εταιρείες, brands και influencers.

Σύμφωνα με την εταιρεία Veritone, η τεχνολογία Marvel.ai θα μπορούσε να βοηθήσει πολλές εταιρείες (π.χ. ενδεχομένως κινηματογραφικά στούντιο κ.ά.) να «επιταχύνουν και να αυξήσουν δραματικά τη δημιουργία περιεχομένου» αλλά και τους διάσημους να αυξήσουν τα έσοδα τους, χωρίς μάλιστα να έχουν… φυσική παρουσία. 

Με απλά λόγια, οι διάσημοι θα αμείβονται για τη χρήση της συνθετικής φωνής τους από διάφορες εταιρείες για και χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε κάποιο στούντιο ή χώρο για την εγγραφή της φωνής τους.