Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates πιστεύει ότι το ChatGPT, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που δίνει εντυπωσιακά ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών, είναι εξίσου σημαντικό με την εφεύρεση του διαδικτύου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάσει και να γράψει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο. Τα νέα προγράμματα, όπως το ChatGPT, θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία OpenAI και υποστηρίζεται από τη Microsoft, έχει χαρακτηριστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή για καταναλωτές στην ιστορία. Το chatbot ανάγκασε τις εταιρείες Big Tech να δουν πολύ πιο σοβαρά τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft δημιούργησε αίσθηση αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας το νέο Bing, όπου η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας εμπλουτίζεται με ένα νεότερο μοντέλο του ChatGPT, για να δώσει καλύτερες απαντήσεις σε πολύ πιο δύσκολες αναζητήσεις χρηστών. Ως απάντηση, η  Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, θα διαθέσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το LaMDA, "τις επόμενες εβδομάδες και μήνες", σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Sundar Pichai. Το Bard θα αποτελέσει την απάντησή της στο ChatGPT, χωρίς να λείπουν τα απρόοπτα από το πρώτο demo της τεχνολογίας.

Η OpenAI την 1η Φεβρουαρίου, εγκαινίασε μια επί πληρωμή έκδοση του ChatGPT. Η συνδρομή περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως γενική πρόσβαση στο ChatGPT, ακόμη και σε ώρες αιχμής, ταχύτερους χρόνους απόκρισης αλλά και πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Η επί πληρωμή έκδοση του AI chatbot μπορεί να αποκτηθεί για 20 δολάρια το μήνα.
 

  • Like 5
  • Thanks 2