Η εταιρεία και η startup Immutable X δημιουργούν επίσης ένα ταμείο $100 εκατομμύριων για να πείσουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν το νέο marketplace.

Το GameStop, όπως δείχνουν τα πράγματα, μπαίνει και αυτό στην αγορά των NFTs, αφού η εταιρεία συνεργάζεται με την startup Immutable για να δημιουργήσει ένα marketplace, το οποίο αναμένεται να ανοίξει αργότερα μέσα στο έτος.

Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν NFTs που συνδέονται με ψηφιακά στοιχεία για χρήση σε διάφορα παιχνίδια. Τα αντικείμενα θα περιλαμβάνουν πράγματα όπως εικονικά ακίνητα, skins χαρακτήρων και όπλων.

Η πλατφόρμα της Immutable X βασίζεται στο blockchain του Ethereum, το οποίο απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας και υψηλές προμήθειες εκτέλεσης συναλλαγής (gas fees). Η πλατφόρμα ισχυρίζεται όμως ότι βελτιώνει αυτά τα μειονεκτήματα συνδυάζοντας πολλές πωλήσεις NFT σε μια ενιαία συναλλαγή Ethereum. Ως εκ τούτου, η Immutable X, της οποίας οι συνεργάτες περιλαμβάνουν μερικά παιχνίδια που βασίζονται στο blockchain αλλά και το TikTok, υπόσχεται μηδενικές προμήθειες και NFT χωρίς ουσιαστικά εκπομπές άνθρακα.

Το GameStop και η Immutable X ελπίζουν να δελεάσουν τους προγραμματιστές παιχνιδιών να χρησιμοποιήσουν το marketplace με τη βοήθεια ενός ταμείου $100 εκατομμυρίων. Το αν οι προγραμματιστές και τα στούντιο αποφασίσουν να αποκτήσουν ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων, μένει να φανεί.

Η ετήσια έρευνα της βιομηχανίας παιχνιδιών βασίστηκε σε περισσότερους από 2.700 προγραμματιστές εκ των οποίων το 70% και τα στούντιο τους δεν ενδιαφέρονται για τα NFTs, ενώ το 72% δεν ενδιαφέρεται να συμπεριλάβει κρυπτονομίσματα στα παιχνίδια του. Περίπου το 28% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται κάπως για τα NFTs.

Τους τελευταίους μήνες, ορισμένα στούντιο, εκδότες και προσωπικότητες του κλάδου έχουν ανακοινώσει projects που αφορούν τα NFTs, τα οποία όμως εγκατέλειψαν έπειτα από σημαντικές αντιδράσεις των χρηστών και των fans. Πρόσφατα, οι προγραμματιστές και ο εκδότης του STALKER 2, ακύρωσαν όλες τις κινήσεις τους που έκαναν για σχέδια που αφορούσαν τα NFTs.

Η Ubisoft έφερε τα NFTs σε ένα από τα παιχνίδια της για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι πωλήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές. Την περασμένη εβδομάδα, στέλεχος της Ubisoft υποστήριξε ότι, για τους παίκτες, το να μπορούν να πουλούν ψηφιακά αντικείμενα σε άλλους είναι πραγματικά κάτι που τους ωφελεί, αλλά για την ώρα οι χρήστες «δεν το καταλαβαίνουν αυτό».

Ο χρόνος θα δείξει εάν το τελευταίο εγχείρημα του GameStop, θα αποδειχθεί επιτυχημένο. Ωστόσο, τα σημάδια δεν φαίνονται πολλά υποσχόμενα για την αγορά. Αξίζει να έχουμε κατά νου ότι το marketplace του Steam επέτρεψε στους παίκτες να αγοράζουν και πουλούν αντικείμενα παιχνιδιών για πολλά χρόνια, χωρίς τη σκιά των NFTs.

Τα NFTs έχουν σχεδιαστεί ως δημόσια αρχεία ιδιοκτησίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η ιδέα είναι ότι οι κάτοχοι NFT κατέχουν το περιουσιακό στοιχείο (το οποίο περιλαμβάνει πράγματα όπως μουσική, ψηφιακά έργα τέχνης και αντικείμενα παιχνιδιών), αν και στην πραγματικότητα το NFT είναι μια επαληθευμένη διεύθυνση URL που οδηγεί στο αρχείο. Ο κάτοχος της διεύθυνσης URL μπορεί να αλλάξει ή και να διαγράψει το εν λόγω αρχείο. Αυτή την εβδομάδα, καλλιτέχνες ισχυρίστηκαν ότι το HitPiece marketplace, πουλούσε NFT της μουσικής τους χωρίς άδεια και έκτοτε τέθηκε εκτός λειτουργίας.

  • Confused 3