Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε συλλήψεις κατάσχοντας παράλληλα το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατασχεθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε κρυπτονομίσματα, περίπου 180 εκατομμύρια λίρες – το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 114 εκ. λίρες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της μητροπολιτικής αστυνομίας, όταν είχαν κατασχεθεί οι 114 εκ. λίρες στις 24 Ιουνίου, είχαν συλλάβει και μία 39χρονη γυναίκα καθώς υπήρχαν υποψίες για ξέπλυμα χρήματος. Η ίδια γυναίκα έδωσε κατάθεση και για τη νέα κατάσχεση και τώρα είναι ελεύθερη με εγγύηση.

Η μονάδα οικονομικού εγκλήματος της μητροπολιτικής αστυνομίας έλαβε μία ανώνυμη πληροφορία για συναλλαγές/ μεταφορές κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες με τις έρευνες να συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα. Η μητροπολιτική αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για τον τύπο των κρυπτονομισμάτων που κατάσχεσε.

Σύμφωνα με το BBC, η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε από περίπου 175 δις λίρες στα 1,75 τρις λίρες κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις Βρετανικές αρχές να αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανών έχουν στα χέρια τους κρυπτονομίσματα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαΐου, λίγες εβδομάδες αφότου η αγορά των κρυπτονομισμάτων έφτασε στο απόγειο της, σημειώθηκαν απώλειες που ξεπέρασαν τις 1 τρις λίρες.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος Graham McNulty δήλωσε: «Τα έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες ξεπλένονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Την ώρα που τα χαρτονομίσματα εξακολουθούν να είναι ο βασιλιάς στον εγκληματικό κόσμο, καθώς οι ψηφιακές πλατφόρμες αναπτύσσονται, βλέπουμε όλο και περισσότερους από το οργανωμένο έγκλημα να εκμεταλλεύονται τα κρυπτονομίσματα για να ξεπλένουν χρήμα. Οι ντετέκτιβ τις υπηρεσίας εργάστηκαν ακούραστα και σχολαστικά σε αυτήν την υπόθεση για να εντοπίσουν κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων λιρών τα οποία υποπτεύονται ότι συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα και ξεπλένονται αυτή την ώρα για να καλύψουν τα ίχνη τους. Η έρευνα μας δεν θα σταματήσει μέχρι να διακόψουμε τη μεταφορά και να εντοπίσουμε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση».

  • Like 2