Το Boston Security Token Exchange έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την SEC την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, το πρώτο χρηματιστήριο της Αμερικής που βασίζεται σε blockchain έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η επιτροπή σε έγγραφο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ανέφερε ότι το Boston Security Token Exchange (BSTX) θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τις αναδυόμενες τεχνολογίες για να προσφέρει ταχύτερους διακανονισμούς συναλλαγών.

Σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό χρηματιστήριο όπου συνήθως χρειάζονται δύο ημέρες για να διευθετηθεί μία συναλλαγή, το BSTX θα προσφέρει διακανονισμούς την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Θα χρησιμοποιήσει επίσης ένα ιδιωτικό blockchain για να προσφέρει μια ροή αγοράς που θα επιτρέπει στα μέλη να βλέπουν τις δικές τους συναλλαγές, καθώς και τις συναλλαγές άλλων, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία.

Αυτό που δεν θα προσφέρει στα μέλη είναι η επιλογή να εμπορεύονται ψηφιακά tokens, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ένας νέος χώρος για την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ο Jay Fraser, διευθυντής του BSTX, ανέφερε στο Reuters ότι το χρηματιστήριο σχεδιάζει να επιτρέψει δυνητικά τη διαπραγμάτευση tokens σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το BSTX είχε σχεδιάσει αρχικά να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε tokens, αλλά η SEC απέρριψε αυτά τα σχέδια σε προηγούμενη κατάθεση ρυθμιστικής έγκρισης. Ωστόσο, ο Fraser ανέφερε ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ανταλλακτήριο που τελικά μοιάζει περισσότερο με το Coinbase παρά με κάτι σαν το NASDAQ ή το NYSE. Μέχρι τότε, το BSTX θα λειτουργεί περισσότερο σαν ένα παραδοσιακό χρηματιστήριο όταν ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.