Σύμφωνα με το Reuters, η Ferrari  θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα για τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ, μετά από αιτήματα ευκατάστατων πελατών.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα στην Ευρώπη στις αρχές του 2024, καθώς η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες το αποφεύγουν μέχρι στιγμής. Το 2021, η Tesla είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση, μόνο για να την αποσύρει εντελώς δύο μήνες μετά «εξαιτίας περιβαλλοντικών ανησυχιών».

Ο Enrico Galliera, επικεφαλής μάρκετινγκ και εμπορικός διευθυντής της Ferrari, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή εξυπηρετεί πελάτες που έχουν δημιουργήσει περιουσίες με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι επίσης να συνδεθεί με νέους πελάτες που είναι σε θέση να αποκτήσουν τη Ferrari μέσω οικονομιών που διαθέτουν σε κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία συνεργάζεται στις ΗΠΑ με την BitPay, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου για εκκαθάριση πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων. Οι πληρωμές θα γίνονται δεκτές σε bitcoin, ether και USDC (stablecoin) ενώ η Ferrari σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και άλλες παρόμοιες εταιρείες κατά την έναρξη λειτουργίας σε διαφορετικές περιοχές.

Είναι σημαντικό ότι οι τιμές της Ferrari δεν θα αλλάξουν όταν κάποιος πληρώνει με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, χωρίς να υπάρχουν τέλη ή προσαυξήσεις. Το BitPay μετατρέπει άμεσα τις πληρωμές κρυπτογράφησης σε παραδοσιακό νόμισμα, θωρακίζοντας τη Ferrari και τους εμπόρους της από την αστάθεια των τιμών.

Ο Galliera δήλωσε ότι η BitPay θα διασφαλίσει ότι η πηγή των κρυπτονομισμάτων είναι νόμιμη και δεν συνδέεται με εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να παρέχει προστασία από πιθανή κατάχρηση.

Ενώ ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των κρυπτονομισμάτων, ειδικά της εξόρυξης bitcoin, έχει αποτρέψει ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες από την υιοθέτηση αυτού του τρόπου πληρωμής, η Ferrari δήλωσε ότι ο στόχος της για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα το 2030 παραμένει αμετάβλητος. Η εταιρεία πιστεύει ότι οι συνεργάτες της στο χώρο των κρυπτονομισμάτων ακολουθούν τα πλέον σύγχρονα πρότυπα βιωσιμότητας. Η ιταλική εταιρεία, η οποία πούλησε 13.200 αυτοκίνητα το 2022, με τιμές που ξεκινούν από 200.000 ευρώ και φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ

Η Galliera δεν διευκρίνισε τους αναμενόμενους όγκους πωλήσεων με τη χρήση κρυπτονομισμάτων, αλλά δήλωσε ότι το βιβλίο παραγγελιών είναι γεμάτο μέχρι το 2025. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν παραδοσιακά Ferrari. Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της Ferrari στις ΗΠΑ έχουν ήδη υπογράψει για τις πληρωμές με κρυτονομίσματα, ενώ αναμένεται υψηλή αποδοχή και στην Ευρώπη, όταν ξεκινήσει εκεί το πρόγραμμα μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

  • Like 5
  • Confused 1