«Η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Dan Schulman.

Μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της, η PayPal έκανε γνωστό πως αργότερα μέσα στη χρονιά η υπηρεσία της θα υποστηρίζει κρυπτονομίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin θα μπορούν να αποθηκεύονται, πωλούνται και αγοράζονται μέσω PayPal ενώ η θυγατρική της, Venmo, θα λάβει αντίστοιχη υποστήριξη νωρίς μέσα στο 2021. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έλαβε το πρώτο Bitlicense από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (New York State Department of Financial Services - NYDFS).

Ο Dan Schulman, CEO της εταιρείας, δήλωσε τα εξής:

Αναφορά σε κείμενο

«Η μετάβαση σε ψηφιακής μορφής νομίσματα είναι αναπόφευκτη, η οποία θα παρέχει σαφή πλεονεκτήματα όσον αφορά την προσβασιμότητα, αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών, όπως και την ταχύτερη εκταμίευση χρημάτων από τις κυβερνήσεις προς τους πολίτες».

«Η παγκόσμια εμβέλεια μας, η τεχνογνωσία αναφορικά με τις ψηφιακές πληρωμές, το αμφίδρομο δίκτυο μας αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι ασφάλειας και συμμόρφωσης μας παρέχουν την ευκαιρία - και την ευθύνη - να κάνουμε ευκολότερη την κατανόηση, την εξαργύρωση και τη διαλειτουργικότητα αυτών των νέων μέσων συναλλαγής.»

Βάσει στοιχείων του Bloomberg, η PayPal έχει περισσότερους από 346 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς, εκ των οποίων 26 εκατομμύρια είναι λογαριασμοί εμπόρων. Ως εκ τούτου, ο αντίκτυπος που θα έχει η κίνηση αυτή στην ευρύτερη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων αναμένεται να είναι μεγάλος.

Επιπλέον, ο Schulman δήλωσε πως η PayPal είναι «πρόθυμη να συνεργαστεί με τράπεζες και αρχές σε όλο τον κόσμο» για την υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων. Όπως μετέφερε και το The Verge, το Reuters αναφέρει ότι οι συναλλαγές στην πλατφόρμα του PayPal θα εκτελούνται χρησιμοποιώντας παραδοσιακά νομίσματα, επομένως οι έμποροι δεν θα χρειαστεί να μετατρέπουν τα χρήματα που δέχτηκαν μετά από μια συναλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η PayPal περιορίζει τους χρήστες στην αγορά κρυπτονομισμάτων από την πλατφόρμα της και οι υπάρχοντες κάτοχοι ψηφιακών νομισμάτων δεν θα μπορούν να μεταφέρουν το περιεχόμενο άλλων ψηφιακών πορτοφολιών στο PayPal.

Για την ώρα, η PayPal σκοπεύει να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων την υποστήριξη κρυπτονομισμάτων για χρήστες των ΗΠΑ, και η υποστήριξη αναμένεται να επεκταθεί σε διάφορα μέρη του πλανήτη με τη νέα χρονιά.

  • Like 1