Αντιθέτως, η εταιρεία αναφέρει ότι πλέον θα επικεντρωθεί στη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και των απατεώνων.

Το Discord δεν έχει πλέον επικείμενα σχέδια για να ενσωματώσει NFT, σύμφωνα με τον CEO Jason Citron. Η διευκρίνιση ήρθε την Τετάρτη (10/11/2021) μετά από ημέρες αναταραχών που προήλθαν από ένα tweet που κοινοποίησε ο Citron στις 8 Νοεμβρίου. Απαντώντας σε ένα μήνυμα του επενδυτή Packy McCormick, το στέλεχος δημοσίευσε ένα screenshot μιας ακυκλοφόρητης έκδοσης του Discord που ενσωμάτωνε το MetaMask και το WalletConnect, δύο wallet εφαρμογές για κρυπτονομίσματα. «Μάλλον τίποτα» έγραψε εκείνη τη στιγμή, αλλά όπως επισημαίνει το TechCrunch, αυτό είναι μια «συντομογραφία» για την κοινότητα NFT για κάτι που πρόκειται να είναι «μεγάλη υπόθεση» στο μέλλον. Και τελικά ήταν, αλλά σχεδόν σίγουρα όχι με τον τρόπο που ο Citron το είχε φανταστεί.

Το tweet μαγνήτισε γρήγορα πολλούς αναστατωμένους χρήστες του Discord που απάντησαν στον Citron ότι θα ακύρωναν τις Nitro συνδρομές τους εάν η εταιρεία ενσωματώσει κρυπτονομίσματα. Συνοψίζοντας τα συναισθήματα πολλών, χρήστης του Twitter ανέφερε:

Φίλε, ανυπομονώ να πω στους φίλους μου ότι το Discord ενθαρρύνει τα συστήματα πυραμίδας εις βάρος του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα τους πείθει να ακυρώσουν τις Nitro συνδρομές τους και να χρησιμοποιούν ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Αναφέρεται πως το tweet του Citron προκάλεσε εσωτερική διαφωνία μεταξύ του προσωπικού του Discord και οδήγησε ορισμένα στούντιο να απειλήσουν να μεταφέρουν τις κοινότητές τους αλλού. Η αντίδραση ήταν τέτοια που μέχρι την Τετάρτη, Citron και Discord αναγκάστηκαν αν απαντήσουν επίσημα.

Ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις σας. Δεν έχουμε τρέχοντα σχέδια για να λανσάρουμε αυτήν την εσωτερική ιδέα.

Η αναταραχή για μια πιθανή αλλαγή δεν είναι κάτι καινούριο για τον χώρο των εφαρμογών, αλλά το πόσο έντονα διαμαρτυρήθηκαν οι χρήστες του Discord για τα σχέδια της εταιρείας να ενσωματώσει πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων δείχνουν πόσο αγαπούν την πλατφόρμα. Η χρήση του Discord αυξήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στο γεγονός ότι πρόσφερε έναν ασφαλή χώρο στους ανθρώπους να μένουν σε επαφή με τους φίλους τους ενώ ο κόσμος βίωνε συνεχόμενα lockdowns. Είναι προφανές πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλουν να δουν τον αγαπημένο τους χώρο να αλλάζει.

  • Thanks 1