Το αν έχει ή όχι τους απαραίτητους τεχνολογικούς συνεργάτες, είναι ένα άλλο θέμα.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανέφερε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική του social media πλατφόρμα εφόσον Facebook και Twitter του απαγόρευσαν την είσοδο στους λογαριασμούς του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, ο βοηθός του Trump, Jason Miller, είπε στο Fox News ότι ο πρώην Πρόεδρος θα εγκαινιάσει τη δική του υπηρεσία σε «δύο με τρεις μήνες». Ο Miller δεν έγινε συγκεκριμένος αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνει η πλατφόρμα αλλά αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι αυτή θα «επαναπροσδιορίσει το παιχνίδι» και ότι θα προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Αν τα σχέδια του Trump προχωρήσουν, ενδέχεται να προσελκύσει το κοινό των συντηρητικών που θεωρούν ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι προκατειλημμένα έναντι των δεξιών ιδεολογιών. Εναλλακτικές λύσεις όπως τα Parler και MeWe ισχυρίστηκαν ότι είδαν ένα μεγάλο κύμα νέων χρηστών, καθώς ορισμένοι συντηρητικοί υποστηρικτές αναζητούσαν πλατφόρμες με ελάχιστη έως καθόλου επιτήρηση περιεχομένου.

Το αν βέβαια ο Trump μπορεί να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται είναι μια άλλη ιστορία. Η ιστοσελίδα Deadline ανέφερε ότι τα Shopify και Stripe ανέστειλαν τις συναλλαγές τους με τον Trump μετά τις ταραχές των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, ενώ σημαντικοί πάροχοι cloud υπηρεσιών όπως Amazon και Microsoft ενδέχεται να μην είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, δεδομένης της κατηγορίας ότι ο Trump προκάλεσε βίαια γεγονότα. Ο Trump μπορεί να χρειαστεί να βασιστεί σε μικρότερους ή ξένους συνεργάτες τεχνολογίας και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτοί θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο δεδομένων που θεωρεί ο πρώην Πρόεδρος ότι θα υπάρξει.

  • Like 4
  • Sad 1