Η ενημερωμένη έκδοση για iPhone και iPad έχει μεταξύ άλλων λειτουργίες όπως μετάφραση, κρυφό κείμενο, διαδραστικά emojis, θεματικούς κωδικούς QR για χρήστες και κανάλια κι άλλα.

Με την προσθήκη αντιδράσεων, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν πλέον δύο φορές πάνω σε ένα μήνυμα και να προσθέσουν ένα thumbs-up στο κάτω μέρος του. Αυτό το emoji μπορεί να αλλάξει μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εναλλακτικά, πατώντας παρατεταμένα πάνω στο μήνυμα, μπορούν να επιλέξουν να στείλουν περισσότερες αντιδράσεις όπως thumbs-down, καρδιά, φωτιά κι άλλα.

Το Telegram θα αρχίσει να προσφέρει και κρυφά κείμενα με τη μορφή spoiler όπως συμβαίνει ήδη στο iMessage με παρόμοιο τρόπο. Ο χρήστης όταν πληκτρολογεί ένα μήνυμα μπορεί να το επιλέξει και να το θέσει ως Spoiler. Τα μηνύματα που αποστέλλονται με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται θολά σε μια συνομιλία και ο άλλος χρήστης μπορεί να πατήσει επάνω τους για να αποκαλύψει το μήνυμα.

Το Telegram θα προσφέρει ακόμη και δυνατότητα μετάφρασης οποιουδήποτε μηνύματος σε άλλη γλώσσα, απευθείας στην εφαρμογή. Η μετάφραση μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τις ρυθμίσεις και στη συνέχεια ο χρήστης πατώντας παρατεταμένα ένα μήνυμα μπορεί να το μεταφράσει στη γλώσσα του. Μπορεί επίσης να εξαιρέσει τις γλώσσες που μιλά άπταιστα για αυτά τα μηνύματα. Σε iPhone και iPad, αυτή η δυνατότητα απαιτεί iOS 15 και iPadOS 15 η νεότερη έκδοση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η δυνατότητα δημιουργίας θεματικών κωδικών QR για οποιονδήποτε χρήστη έχει δημόσιο προφίλ καθώς και για ομάδες, κανάλια και bots. Υπάρχουν επίσης πρόσθετα διαδραστικά emojis που ζωντανεύουν όταν αποστέλλονται, όπως το emoji της φωτιάς και το πρόσωπο που «κλαίει δυνατά».

Η έκδοση 8.4 του Telegram είναι ήδη διαθέσιμη.

  • Like 2