Το Instagram προέβη σε αλλαγές στους κανονισμούς ιδιωτικότητας οι οποίοι πλεον του δίνουν τη δυνατότητα να πουλάει φωτογραφίες χρηστών του σε διαφημιστές χωρίς καμία ειδοποίηση. Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν προθεσμία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου για να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους, ενώ μετά την εκπνοή της προθεσμίας οι καινούριοι όροι χρήσης θα είναι υποχρεωτικοί. Επίσης πληροφορίες που αφορούν τους χρήστες της υπηρεσίας θα μοιράζονται με τη μητρική εταίρία, το Facebook, αλλά και διάφορους συνεργάτες και διαφημιστές.

Οι νέοι κανονισμοί έρχονται μετά την εξαγορά ύψους ενός δισεκατομυρίου δολαρίων από το Facebook τον περασμένο Απρίλιο και ενώ μόλις τον περασμένο μήνα υψηλόβαθμο στέλεχος του facebook δήλωνε ότι "τελικά θα βρεθή τρόπος για να αποκομίσουν κέρδη από τη δημοφιλή υπηρεσία".

 

Από το instagram δηλώνουν ότι σκοπός τους είναι η καλύτερη συνεργασία της υπηρεσίας με το facebook, η πιο αποτελσματική καταπολέμηση του spam, ο ευκολότερος εντοπισμός προβλημάτων ασφάλειας και η βελτίωση των χαρακτηριστικών της υπηρεσίας μέσω της καλύτερης κατανόησης του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται. Επίσης αναφέρεται ότι με τους καινούριους όρους χρήσης δεν αλλάζει η κυριότητα των φωτογραφιών η οποία παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες ή το ποιος μπορεί να τις δει.

 

 

 

Παρόλα αυτά αρκετοί δε φαίνεται να πείθονται από τα νέα μέτρα που έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις από χρήστες κονωνικών μέσων που απειλούν να αποχωρήσουν, ενώ ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδέχεται να αποτελέσουν πλήγμα στην εικόνα του facebook και να αποξενώσουν ορισμένους χρήστες.

 

 

 

 

Ενημέρωση: Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Kevin Systrom, συνιδρυτής του Instagram, με επίσημη ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του δηλώνει ότι οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει στην υπηρεσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς και ότι θα αφαιρεθούν από τους όρους χρήσης οι εκφράσεις που προκάλεσαν αυτή την εντύπωση, ενώ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χρησιμοποίηση "γλώσσας" (language) που οδήγησε σε παρερμηνείες. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωσή του στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

 

 

Link.png Site: ']BBC News Technology

 

Link.png Site: http://blog.instagram.com/post/38252135408/thank-you-and-were-listening']Ανακοίνωση του Kevin Systrom