Πριν από τρεισήμισι χρόνια, υπήρξαν αναφοράς από κατόχους iPhone και iPad ότι η εφαρμογή του Facebook προκαλούσε πρόβλημα στην αυτονομία των συσκευών τους εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας.

Πέρυσι, το Facebook παραδέχτηκε πως το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και ανακοίνωσε πως η αναβάθμιση της εφαρμογής θα περιόριζε το πρόβλημα. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει στις Android συσκευές, όπως αναφέρουν πολλοί χρήστες.

 

Πρόσφατα, έγινε μια δοκιμή στην συσκευή Nexus 6P, στην οποία είχε εγκατασταθεί η εφαρμογή του Facebook. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως για μια εβδομάδα από τη στιγμή απεγκατάστασης του Facebook από τη συσκευή, το ποσοστό αυτονομίας της μπαταρίας είχε μεγαλώσει κατά 20%. Επιπρόσθετα, η απομάκρυνση της εφαρμογής αυξάνει την απόδοση και ταχύτητα των κινητών συσκευών.

 

Οι πληροφορίες στο λογισμικό του Android σχετικά με την κατανάλωση της μπαταρίας δεν αναφέρουν πόση ενέργεια απαιτείται για να λειτουργήσει η εφαρμογή. Ωστόσο, το Facebook συνεχίζει να εκτελείται ακόμα και αν η συσκευή είναι αποσυνδεδεμένη από το διαδίκτυο, προκειμένου να ανοίγει γρηγορότερα.

 

Το Facebook, αν και ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί πολλές αναφορές σχετικά με την επίδραση της εφαρμογής στη ταχύτητα των συσκευών, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια αναφορά για το θέμα κατανάλωσης της μπαταρίας. Μία προσωρινή λύση αποτελεί η επίσκεψη της ιστοσελίδας από τον browser του κινητού ώστε να αυξηθεί η ζωή της μπαταρίας.

 

Link.png Site: PhoneArena