Τη δική του πρόταση στην ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των μελών του και όχι μόνο αποκάλυψε σήμερα το facebook δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η πρόταση του δεν αντικαθιστά το e-mail.

 

Το ενιαίο σύστημα ανταλαγής μηνυμάτων του facebook περιλαμβάνει κάτω από μια ομπρέλα τους πιο δημοφιλείς τρόπους επικοινωνίας μέσω κειμένου κάθε χρήστη όπως το e-mail, τα άμεσα μηνύματα IM, τα SMS καθώς και τα μηνύματα μέσω facebook.

 

Για την αποστολή e-mail το facebook θα παρέχει σταδιακά σε όλα τα μέλη του λογαριασμό @facebook.com με βάση το δημόσιο όνομα που έχει καταχωρήσει ο κάθε χρήστης μέσω της διεύθυνσης facebook.com/username.

 

Με το νέο σύστημα, κάθε χρήστης του facebook θα μπορεί να βλέπει μηνύματα που έχει ανταλλάξει με κάθε άτομο ξεχωριστά, οργανωμένα κάτω από μία μόνο συζήτηση είτε αυτά έχουν σταλεί μέσω e-mail, είτε με SMS, είτε ακόμα μέσω της υπηρεσίας IM του facebook. Από τη στιγμή που το facebook γνωρίζει τους φίλους σας, μπορεί και επιτρέπει να φτάνουν σε εσάς μηνύματα από αυτούς αλλά και από φίλους φίλων σας, δημιουργώντας αυτόματα λίστες «ασφαλών» χρηστών ως ένα τρόπο προστασίας από spam. Οποιοδήποτε μήνυμα δεν προέρχεται από το παραπάνω σενάριο, θα τοποθετείται αυτόματα σε ένα γενικό φάκελο μηνυμάτων.

 

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος και συνιδρυτής του facebook, Mark Zuckerberg πιστεύει ότι ως υπηρεσία το e-mail είναι περιορισμένο αφού η πρόταση της εταιρείας του συνδυάζει διάφορους τρόπους επικοινωνίας αυτόματα. Για παράδειγμα αν δεχθείτε e-mail από κάποιον και είστε εκείνη τη στιγμή online στην IM υπηρεσία του facebook, τότε το μήνυμα θα εμφανιστεί σαν IM συζήτηση. Παράλληλα η απάντηση σας μέσω του IM θα σταλεί αυτόματα ως e-mail στον αρχικό αποστολέα. Παραλλαγές του ίδιου σεναρίου αφορούν ρύθμιση για αποστολή SMS στο κινητό σας όταν δεν είστε online.

 

Ιδιαίτερη σημασία δίνει το facebook στην εύκολη εμφάνιση του ιστορικού μιας συζήτησης μεταξύ δύο ατόμων ανά το χρόνο και τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας απλής συνάντησης που μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση και γάμο, το facebook πιστεύει ότι δυνατότητες σαν αυτή το διαφοροποιεί από τις υπάρχουσες υπηρεσίες.

 

Οι διευθύνσεις e-mail καθώς και ολόκληρη η ενιαία πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων θα γίνουν διαθέσιμες μέσω προσκλήσεων σταδιακά για κάθε χρήστη του facebook. Με τη σειρά του αυτός θα μπορεί να προσκαλέσει έναν φίλο/φίλη του στην νέα υπηρεσία κ.ο.κ

 

Link.png Site: Facebook Blog

Picture.png Εικόνα: Screenshots

Video Video: