Επίσης, γίνονται δοκιμές για end-to-end κρυπτογράφηση και στα μηνύματα στο Instagram.

Το Facebook προσθέτει κρυπτογράφηση end-to-end στις φωνητικές κλήσεις και στις βιντεοκλήσεις στο Messenger. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει ήδη κάνει διαθέσιμη τη νέα ενημέρωση μαζί με νέες επιλογές στη λειτουργία μηνυμάτων που εξαφανίζονται. Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται επίσης να δουν νέες δυνατότητες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση.

Το Facebook Messenger έλαβε κρυπτογράφηση end-to-end για τα μηνύματα κειμένου το 2016, όταν και το Facebook πρόσθεσε μία επιλογή «μυστικών συνομιλιών» στην εφαρμογή του. Πλέον, αυτή η λειτουργία θα υποστηρίζει και κλήσεις. Το Facebook αναφέρει πως πρόσθεσε αυτή τη δυνατότητα καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, με το Messenger να έχει πλέον περισσότερες από 150 εκατομμύρια βιντεοκλήσεις την ημέρα.

facebook-messenger-end-to-end-kriptografisi-2.JPG.797f1725d11329acf566cb8b516dbd22.JPG

Το WhatsApp προσφέρει ήδη κλήσεις με κρυπτογράφηση end-to-end, κάτι που αποτρέπει τρίτους να δουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης προσφέρουν κι άλλες πλατφόρμες chatting όπως το Zoom, το Signal και το FaceTime της Apple. Το Facebook χαρακτηρίζει την end-to-end κρυπτογράφηση ως το «βιομηχανικό πρότυπο» σε όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Προηγούμενες φήμες έδειχναν πως το Facebook μπορεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο, κρυπτογραφημένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων σε WhatsApp, Messenger και Instagram κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Οι συνομιλίες κειμένου λαμβάνουν επίσης μία μικρότερη ενημέρωση. Ο χρήστης επιλέγοντας τα μηνύματά του να εξαφανίζονται, θα βλέπει περισσότερες επιλογές χρονικής διάρκειας, από πέντε δευτερόλεπτα έως 24 ώρες. Αρχικά, η εφαρμογή προσέφερε επιλογές προσαύξησης ενός λεπτού, 15 λεπτών, μίας ώρας, τεσσάρων ωρών και 24 ωρών.

Ενώ όλοι θα δουν τις παραπάνω ενημερώσεις, το Facebook διενεργεί και μία περιορισμένη δοκιμή beta άλλων λειτουργιών. Ορισμένοι χρήστες θα δουν μια επιλογή για κρυπτογραφημένες ομαδικές συνομιλίες και κλήσεις μεταξύ φίλων και συγγενών που έχουν ήδη ξεκινήσει μία συνομιλία ή έχουν συνδεθεί. Άλλοι θα λάβουν υποστήριξη για το ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους ενώ κάποιοι θα δουν στον λογαριασμό τους στο Instagram μία περιορισμένη δοκιμή για end-to-end κρυπτογράφηση στα μηνύματα κειμένου μέσω της εφαρμογής.