Την προηγούμενη εβδομάδα, το Facebook για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τη σελίδα της Google. Σύμφωνα με το Hitwise.com έχει ξανασημειωθεί το περιστατικό στο παρελθόν, μόνο που τώρα το Facebook κράτησε την «πρωτιά» για μια ολόκληρη εβδομάδα.

 

Μελετώντας τα στατιστικά, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί εάν το Google έχασε έδαφος στην επισκεψιμότητά του ή αν το Facebook αύξησε τη δικιά του. Στην πραγματικότητα, την τελευταία περίοδο και οι 2 σελίδες κερδίζουν συνεχώς επισκεψιμότητα, μόνο που το Facebook έχει μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Google στο Page Rank της, βαθμολογεί τον ιστότοπό της με 10 ενώ το Facebook με 9. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος διαφήμισης είναι μεγαλύτερο στην Google απ ότι στο Facebook. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η Google διατηρεί την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Πολύ πιθανόν, το Facebook να κρατήσει το ρεκόρ του για τις επόμενες μέρες αλλά είναι σίγουρο πως δύσκολα θα το κρατήσει μακροπρόθεσμα. Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα από τις παραπάνω πληροφορίες είναι ότι η κοινωνική δικτύωση μέσω Internet έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις παραδοσιακές μεθόδους.

 

Link.png Site: neowin.net