Καθώς εκατομμύρια κόσμος βρίσκεται στο σπίτι του εξαιτίας της πανδημίας, το Facebook μειώνει την ποιότητα streaming των βίντεο για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση της κίνησης.

Έως και τώρα, το Facebook έχει μειώσει την ποιότητα των βίντεο μόνο για τους χρήστες στην Ευρώπη ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις. Παράλληλα όμως, αρκετοί συντονιστές και διαχειριστές της εταιρίας που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή άμυνας αναφορικά με περιεχόμενο που παραβιάζε τους κανόνες, δεν μπορούν να εργαστούν στα γραφεία τους. Το Facebook ακολουθεί παρόμοια στρατηγική με άλλες επιχειρήσεις που έδωσαν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι.

Οι αναφορές έχουν αυξηθεί κατά κόρον και οι διαχειριστές είναι πλέον πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν στους συνήθεις χρόνους τους. Μάλιστα, όταν κάποιος κάνει αναφορά βλέπει μία προειδοποίηση που αναφέρει ότι η ομάδα διαχείρισης είναι πολύ πιεσμένη και προτρέπει τους χρήστες να αναφέρουν μόνο περιεχόμενο που ξεκάθαρα παραβιάζει τους κανόνες του Facebook.

Ο Alex Schultz, αντιπρόεδρος του τμήματος Analytics και ο Jay Parikh, αντιπρόεδρος των Υποδομών, αναφέρουν πως η αυξημένη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών σε όλη την αγορά εξαιτίας του COVID-19, είναι πρωτόγνωρη. Μάλιστα, προσθέτουν πως καθημερινά γίνεται και ένα νέο ρεκόρ κίνησης.

itally-group-call-time-calling.JPG.e13eebd955002ad86932cbebbfccca66.JPG

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, η συνολική κίνηση στην ανταλλαγή μηνυμάτων έχει αυξηθεί κατά 50% τον τελευταίο μήνα ενώ οι κλήσεις σε WhatsApp και Messenger έχουν υπερδιπλασιαστεί. Μόνο στην Ιταλία, οι εφαρμογές της εταιρίας έχουν αύξηση 70%, τα live streaming σε Instagram & Facebook διπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα ενώ η διάρκεια κλήσεων με περισσότερους από 3 χρήστες (group calling) έχει αυξηθεί κατά 1000%.

Αν και οι εφαρμογές της εταιρίας, όπως δηλώνουν οι αντιπρόεδροι, έχουν σχεδιαστεί να ανταπεξέρχονται σε απότομες διακυμάνσεις της κίνησης, συνήθως αυτές συμβαίνουν σε μεγάλα γεγονότα όπως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ή την Πρωτοχρονιά, όπου και υπάρχει χρόνος να προετοιμαστούν. Με τον κορωνοϊό, σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και η τεράστια αύξηση στη συνολική κίνηση, βάζει δύσκολα και απροειδοποίητα τεστ καθημερινά.

Tech Radar