Στα λημέρια του Tinder θα μπει σύντομα το Facebook με τη λειτουργία Dating, όπως ανακοίνωσε σήμερα στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου F8 το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές για την πλατφόρμα του.

Σύντομα κάθε μέλος του Facebook θα μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό "προφίλ για ραντεβού". Αυτό θα είναι ορατό μόνο σε άτομα που δεν ανήκουν στους φίλους του χρήστη, και οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν προχωρήσει στην ίδια ακριβώς κίνηση. Το Facebook θα αναλάβει το «ταίριασμα» δύο ανθρώπων μεταξύ τους με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, αξιοποιώντας τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από την παρουσία του χρήστη στην ιστοσελίδα του.

Στα κριτήρια προκειμένου να προτείνει κάποιο ιδανικό ταίρι, το Facebook αναφέρει ότι θα βάζει σε προτεραιότητα διάφορες πληροφορίες που θα έχει δηλώσει στο προφίλ που έχει δημιουργήσει ο χρήστης για ραντεβού, κοινά ενδιαφέροντα αλλά και κοινούς φίλους. Ακόμα θα υπάρχει δυνατότητα για κάθε χρήστη να βρει άλλους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα μαζί του μέσω ενός Group ή Εκδηλώσεων.

facebook-dating1.png.84932267d4e8e02758586132ad9d8d49.png

Τα ραντεβού μέσω του Facebook θα δουλεύουν με τον εξής τρόπο:

1. Ο χρήστης θα επιλέγει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό προφίλ για ραντεβού, χρησιμοποιώντας μόνο το όνομα του και όχι το επίθετο. Το προφίλ του δε θα εμφανίζεται σε φίλους του ή άλλους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν και αυτοί την ίδια λειτουργία ενώ δεν θα εμφανίζεται και στο Χρονολόγιο του (News Feed).

2. Θα μπορεί να πλοηγηθεί σε σελίδες Εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη του καθώς και σε Ομάδες όπου υπάρχει ταύτιση ενδιαφερόντων. Σε περίπτωση που το επιθυμεί, θα μπορεί να «ξεκλειδώσει» μια εκδήλωση για τους σκοπούς ενός ραντεβού. Στη συνέχεια θα μπορεί να δει τα προφίλ άλλων χρηστών που έχουν προχωρήσει στην ίδια κίνηση.

events.thumb.jpg.cead901f0cc6877234d03433b4c42b8b.jpg

3. Στη συνέχεια θα μπορεί να πλοηγηθεί στα προφίλ αυτών των χρηστών βλέποντας μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει καθώς και βασικές πληροφορίες γύρω απ' αυτούς. Το Facebook θα προτείνει άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και φίλους, καθώς και με βάση άλλα κριτήρια που στηρίζονται στα δεδομένα που διαθέτει.

4. Αν και τα δύο μέρη εκφράσουν το ενδιαφέρον τους να συναντήσουν ο ένας τον άλλον, τότε θα υπάρχει δυνατότητα εκκίνησης μιας συζήτησης σε ένα ξεχωριστό μέρος το οποίο δεν θα έχει οποιαδήποτε σύνδεση με το Messenger ή το WhatsApp. Για λόγους ασφαλείας, αρχικά θα επιτρέπεται μόνο η ανταλλαγή κειμένου.dating.thumb.jpg.e78c777d9324a3cb52e7aad450bc73cf.jpg

Το Facebook αναμένεται να παρουσιάσει τη σχετική λειτουργία μέσα στο χρόνο, ενώ οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε κλειστό κύκλο.

TechCrunch

  • Sad 1