Μετά από μια δεκαετία εκρηκτικής ανάπτυξης, η εταιρεία που ήταν γνωστή ως Facebook σχεδιάζει να περιορίσει τις δραστηριότητές της.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε σε εσωτερική εκδήλωση, ότι η εταιρεία θα προχωρήσει πάγωμα των προσλήψεων και την αναδιάρθρωση ορισμένων ομάδων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Meta σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεγάλες μειώσεις των διαφόρων προϋπολογισμών εντός της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων στις οποίες επένδυε πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια η Meta έχει ρίξει μεγάλο βάρος πίσω από το VR και τη δημιουργία του δικού της metaverse ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει υπηρεσίες με βίντεο μικρής διάρκειας, όπως το Reels, προκειμένου να ανταγωνιστεί το TikTok.

Η Meta δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που προχωρά σε μειώσεις budget αυτή τη στιγμή, όμως το πάγωμα των προσλήψεων σηματοδοτεί μια άσχημη κατάσταση για τη μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp. Ενώ πολλές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας βάζουν λουκέτο αυτή τη στιγμή, δεδομένης της επιδείνωσης των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών, η Meta αντιμετωπίζει επίσης νέες απειλές για τη διαφημιστική της δραστηριότητα, κυρίως από τις αλλαγές στην ιδιωτικότητα του iOS που εφάρμοσε η Apple πέρυσι. Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της, συρρίκνωση των εσόδων της.

Ο Zuckerberg έδωσε μια πρώτη εικόνα των επερχομένων εξελίξεων τον περασμένο Ιούλιο όταν σε μια εσωτερική ενημέρωση με υπαλλήλους της εταιρείας σημείωσε ότι η εταιρεία του πλησιάζει σε μια από τις «χειρότερες υφέσεις που έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία» και ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Η Meta είχε ήδη διακόψει επιλεκτικά τις προσλήψεις σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας, αλλά το καθολικό πάγωμα των προσλήψεων σηματοδοτεί μια νέα εποχή.

«Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσουν ότι αυτό το μέρος δεν είναι για εσάς, και είμαι σύμφωνος με αυτή την επιλογή σας», δήλωσε ο Zuckerberg αυτό το καλοκαίρι. «Ρεαλιστικά, υπάρχουν πιθανώς ένα σωρό άνθρωποι στην εταιρεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ».
 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 11
  • Confused 1