Τα περισσότερα μέλη του Facebook στις ΗΠΑ παραμένουν «πιστά» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα βρέθηκε στη δίνη του σκανδάλου που προκάλεσε η αθέμιτη συλλογή και χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών από τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica.

Έτσι, σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, αν και το 25% των μελών δήλωσε ότι μείωσε την ενασχόλησή του ή εγκατέλειψε το δίκτυο, ένα 25% απάντησε ότι αύξησε τη χρήση της πλατφόρμας. Το υπόλοιπο 50% ανέφερε ότι δεν διαφοροποιήθηκε η σχέση του με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Εντούτοις, η έρευνα περιορίστηκε στις ΗΠΑ. Επίσης, οι αναλυτές αναμένουν να δουν ποιες θα είναι οι επιδόσεις που θα παρουσιάσει ο τεχνολογικός «γίγαντας» στο δεύτερο τρίμηνο, όταν και βρέθηκε στο απόγειό του το σκάνδαλο.

Στο πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50%, με τα κέρδη να διαμορφώνονται στα 4,9 δισ. δολ, έναντι 3 δισ. δολ. πέρυσι. Η online έρευνα των Reuters/Ipsos έγινε με δείγμα 2.194 Αμερικανούς και διενεργήθηκε 26 - 30 Απριλίου. Στο πλαίσιό της, το 64% δήλωσε επίσης ότι χρησιμοποιεί το Facebook τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, μειωμένο έναντι του 68% της αντίστοιχης έρευνας το Μάρτιο.

Στο ερώτημά εάν έχουν λάβει γνώση των ρυθμίσεων ασφάλειας, το 74% των χρηστών του Facebook απάντησε θετικά, ενώ το 78% απάντησε ότι γνωρίζει πώς αυτές τροποποιούνται. Στους χρήστες του Twitter, τα ποσοστά αυτά ήταν 55% και 58%, αντιστοίχως, ενώ στους χρήστες του Instagram ήταν 60% και 65%.

BBC