Το Facebook φτάνει σε περισσότερους από 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες σε κάθε σημείο σχεδόν του πλανήτη. Για να σιγουρέψει, ότι ο καθένας καταλαβαίνει τον άλλον, τουλάχιστον σε επίπεδο γλώσσας, το Facebook χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Director of Engineering στο τμήμα τεχνολογία γλώσσας της εταιρείας, Alan Parker, η πρόοδος του συστήματος του Facebook είναι πολύ μεγάλη, και σήμερα, πραγματοποιεί δύο δισεκατομμύρια μεταφράσεις την ημέρα, για τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ανθρώπους, σε 40 γλώσσες και σε 1800 κατευθύνσεις, όπως για παράδειγμα από τα Γαλλικά στα Αγγλικά.

 

Μιλώντας στο συνέδριο Emtech Digital του MIT στο San Francisco, o Alan Parker, επισήμανε ότι η υπηρεσία μετάφρασης του Facebook καταλαβαίνει περισσότερες από 400 γλώσσες και διαλέκτους, αλλά επιπλέον όχι μόνο καταλαβαίνει τις ίδιες τις λέξεις, αλλά και το ευρύτερο “social context”.

 

Έτσι, αν για παράδειγμα το σύστημα δει ότι σε μία ανάρτηση που μεταφράζει ζητούνται προτάσεις για ξενοδοχεία στο Παρίσι, τότε θα προωθήσει την σχετική ανάρτηση στους φίλους του χρήστη που είναι από την Γαλλία ή θα προτείνει κάποιον φίλο από το Παρίσι για ιδέες ή συμβουλές ή θα αναζητήσει δημόσιες αναρτήσεις με προτάσεις πάνω στο ίδιο θέμα.

 

Σύμφωνα με τον Alan Parker, “η αποστολή της ομάδας μετάφρασης είναι η αφαίρεση της γλώσσας, ως εμποδίου, για να γίνει ο κόσμος περισσότερο ανοιχτός και συνδεδεμένος”.

 

Να αναφέρουμε ότι το 2011, οι μεταφράσεις στο Facebook ήταν powered by Microsoft Bing, ωστόσο παράλληλα βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης του δικού του συστήματος μετάφρασης. Το 2015, το Facebook ολοκλήρωσε την μετάβαση στην δική του τεχνολογία μετάφρασης.

 

Link.png Site: Engadget