Ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε στο podcast «The Joe Rogan Experience» ότι η Meta πρόκειται να λανσάρει ένα νέας γενιάς headset εικονικής πραγματικότητας τον Οκτώβριο.

Αν και o Mark Zuckerberg δεν αναφέρθηκε στην ονομασία του προϊόντος, όσα ανέφερε για τη συσκευή έρχονται σε συμφωνία με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει για τα ακουστικά με την κωδική ονομασία «Project Cambria». Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Meta, είπε στον Joe Rogan ότι πιθανότατα η εταιρεία θα λανσάρει το νέο της VR headset σε μία ημερομηνία κοντά στο ετήσιο συνέδριο Connect, το οποίο πέρυσι πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ένα παλαιότερο άρθρο της ιστοσελίδας The Information, εκπρόσωποι της Reality Labs περιέγραψαν τα νέα ακουστικά ως ένα «laptop για το πρόσωπο» ή ένα «Chromebook για το πρόσωπο» καθώς θα φέρει το hardware ενός Chromebook αν και θα «τρέχει» το ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Meta, το οποίο βεβαίως βασίζεται στο Android. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για το VR headset, διαθέτει κάμερες που κοιτούν «προς τα έξω» ώστε οι χρήστες να έχουν εικόνα του χώρου που τους περιβάλλει ενεργοποιώντας παράλληλα μέσω του χαρακτηριστικού «full-color passthrough» διάφορες εξελιγμένες εμπειρίες μικτής πραγματικότητας. Χάρη επίσης στις εξωτερικές κάμερες, θα υποστηρίζονται χαρακτηριστικά όπως τα «eye-tracking» και «facial expression recognition», και επομένως τα avatars των χρηστών στο metaverse θα μπορούν να αντικατοπτρίζουν πειστικά τις εκφράσεις στο πρόσωπο τους ή προς τα που κοιτούν.

Όπως σημειώνει και η ιστοσελίδα The Verge, ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω και στο podcast του Joe Rogan συμπληρώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του νέου headset θα επιτρέπουν κάποιου είδους οπτική επαφή εντός της εικονικής πραγματικότητας και ότι θα μπορεί να μεταφράζει τις εκφράσεις των χρηστών σε πραγματικό χρόνο προσαρμόζοντας τις εκφράσεις στα avatars τους, είτε χαμογελούν, είτε βουρκώνουν κ.ά.

Ο επικεφαλής της Meta δεν αναφέρθηκε στο κόστος του νέου headset της εταιρείας ωστόσο η συσκευή αναμένεται να είναι αρκετά ακριβότερη από το Quest 2, η τιμή του οποίου αυξήθηκε στις αρχές Αυγούστου. Αν και η ιστοσελίδα The Information είχε κάνει λόγο για λανσάρισμα τον Σεπτέμβριο με κόστος $799, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ανέφερε τον Ιούλιο που μας πέρασε ότι η επερχόμενη συσκευή θα ονομάζεται Meta Quest Pro και ότι θα κοστίζει πάνω από $1.000.

  • Like 3
  • Sad 1