Η διάσημη chat πλατφόρμα θέλει να αυξήσει σε 8 από 4 που ήταν προηγουμένως, τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων.

Οι βιντεοκλήσεις έχουν γίνει το επίκεντρο της επικοινωνίας και της διασκέδασης τους τελευταίους μήνες, με εφαρμογές όπως το Meet και Zoom να έχουν αυξήσει κατά πολλά εκατομμύρια τη βάση χρηστών τους. Το WhatsApp μέχρι πρότινος, υποστήριζε έως και 4 άτομα σε μία βιντεοκλήση και τώρα θέλει να διπλασιάσει αυτό το νούμερο, ώστε να ανταγωνιστεί κάποιες εφαρμογές που ήδη δίνουν δυνατότητα για περισσότερους συμμετέχοντες.

Όπως αναφέρει το WABetainfo, το WhatsApp ετοιμάζεται να κάνει διαθέσιμη την επιλογή για 8 συμμετέχοντες τόσο στα Group Chats όσο και στις βιντεοκλήσεις αν και θα πρέπει όλοι οι χρήστες να έχουν εγκατεστημένη την τελευταία beta έκδοση της εφαρμογής τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Θα υπάρχουν δύο τρόποι για να ξεκινήσει κάποιος μία συνομιλία. Είτε μέσα από το δωμάτιο chat να πατήσει το κουμπί κλήσης είτε να πατήσει το «New Group Chat» και να επιλέξει τις επαφές με τις οποίες θέλει να συνομιλήσει. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν θα γίνεται να προστεθεί χρήστης ο οποίος δεν είναι ήδη αποθηκευμένος στη λίστα επαφών του κινητού.

Προφανώς το WhatsApp είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί άλλες εφαρμογές όπως το Skype και το Zoom. Το πρώτο επιτρέπει κλήσεις έως και 50 άτομα ενώ το δεύτερο υποστηρίζει κλήσεις έως και 100 άτομα. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πλέον ευκολότερο για όλους όσους χρησιμοποιούν το WhatsApp, να επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους. Αν και η αναβαθμισμένη λειτουργία είναι ακόμη σε μορφή beta, αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στην τελική της μορφή, σχετικά σύντομα.

Engadget