Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, η Εθνική τράπεζα ανακοινώνει την υποστήριξη του ψηφιακού πορτοφολιού Apple Pay.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, όσοι πελάτες της τράπεζας έχουν στην κατοχή τους χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα Mastercard & Visa της Εθνικής Τράπεζας, μπορούν να την προσθέσουν από σήμερα στο Apple Wallet προκειμένου να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με το iPhone ή το Apple Watch. Για την ώρα δεν υποστηρίζονται οι πιστωτικές κάρτες της Εθνικής. Αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος είναι τα εξής:

1. Ανοίγετε την εφαρμογή «Wallet» στη συσκευή σας.

2. Πατάτε το σύμβολο “+” στην πάνω δεξιά γωνία και επιλέγετε “συνέχεια”.

3. Επιλέγετε την Εθνική Τράπεζα από τη λίστα που εμφανίζεται.

4. Σαρώνετε την κάρτα με την κάμερα της συσκευής σας ή καταχωρείτε τα στοιχεία της.

5. Αποδέχεστε τους όρους της Εθνικής Τράπεζας.

6. Ακολουθεί επιβεβαίωση των στοιχείων της κάρτας σας από την Τράπεζα.

7. Καταχωρείτε τον μοναδικό κωδικό μίας χρήσης (OTP) που θα λάβετε με γραπτό μήνυμα SMS ή Viber στο κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα.

Η είσοδος της Εθνικής Τράπεζας στο Apple Pay έρχεται να ακολουθήσει παρόμοιες κινήσεις άλλων συστημικών τραπεζών. Προηγήθηκε τον Απρίλιο του 2020 η Alpha Bank, με τη Eurobank να ακολουθεί τον περασμένο Μάιο ενώ τον Σεπτέμβριο υπήρξε σχετική ανακοίνωση και από την τράπεζα Πειραιώς.

Ενημέρωση: Διευκρινίζεται ότι σε αντίθεση με τις άλλες συστημικές τράπεζες, η υποστήριξη του Apple Pay από την Εθνική αφορά τουλάχιστον αρχικά τις χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες Mastercard & Visa, και όχι τις πιστωτικές.

  • Like 9
  • Thanks 3
  • Sad 1