Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχωρά η Revolut για τους Έλληνες πελάτες της, λανσάροντας επίσημα σήμερα τη δυνατότητα δημιουργίας αποταμιευτικού λογαριασμού με κυμαινόμενα ημερήσια επιτόκια που φτάνουν έως και το 3,73%.

Η διεθνής fintech εταιρεία με περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και άνω των 700.000 στην Ελλάδα, αναφέρει ότι οι "Ευέλικτοι Λογαριασμοί" -όπως είναι η επίσημη ονομασία του προϊόντος- απευθύνεται σε υφιστάμενους και νέους πελάτες της Revolut, δίνοντας της δυνατότητα κατάθεσης και ανάληψης κεφαλαίων ανά πάσα στιγμή, καθώς και τόκους που καταβάλλονται καθημερινά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ευέλικτοι Λογαριασμοί επενδύουν τα κεφάλαια των πελατών σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς (τύπου ΜΚΑΕ) χαμηλής μεταβλητότητας και κεφάλαια υψηλής διαφοροποίησης, τα οποία αποτελούν μία ανταγωνιστική εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν σταθερές αποδόσεις ή θέλουν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον πληθωρισμό, με χαμηλότερο αναμενόμενο κίνδυνο σε σύγκριση με εναλλακτικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα η εταιρεία διευκρινίζει ότι «το κεφάλαιό σας μπορεί να διακινδυνεύσει μόνο στην απίθανη περίπτωση μείωσης της ΚΑΕ του αμοιβαίου κεφαλαίου, αρνητικής μεταβολής της ετήσιας απόδοσης ή σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Fidelity ή της Revolut Securities Europe UAB». Επιπλέον, παρόλο που το σύστημα προστασίας καταθέσεων δεν ισχύει για το προϊόν αυτό, η Revolut αναφέρει ότι κάθε πελάτης υπάγεται στο σύστημα ασφάλισης επενδυτών.

Μέχρι στιγμής, θεσμικοί επενδυτές είχαν κατά κύριο λόγο πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια χαμηλού ρίσκου, ενώ μεγάλες εταιρείες και τράπεζες τα χρησιμοποιούν συνήθως για να «παρκάρουν» προσωρινά τα διαθέσιμα χρήματά τους. Η Revolut προσφέρει τους Ευέλικτους Λογαριασμούς σε συνεργασία με την Fidelity International, κορυφαίο διαχειριστή κεφαλαίων στην παγκόσμια αγορά.

Οι πελάτες, πατώντας στη λειτουργία «Αποταμιεύω» (Savings) από το «Κέντρο» εντός της εφαρμογής της Revolut, θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν εύκολα τα χρήματα που επιθυμούν να επενδύσουν σε έναν Ευέλικτο Λογαριασμό και να κερδίζουν ελκυστικούς τόκους «χωρίς κόπο». Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων σε Ευέλικτους Λογαριασμούς επιλέγοντας μεταξύ τριών βασικών νομισμάτων, ευρώ, λίρας Αγγλίας και δολαρίου ΗΠΑ, ενώ είναι εφικτή η διατήρηση πολλαπλών ευέλικτων λογαριασμών ταυτόχρονα.

Διευκρινίζεται ότι τα επιτόκια ποικίλλουν ανάλογα με το νόμισμα και το πρόγραμμα συνδρομής του πελάτη στην Revolut. Με βάση τη σημερινή ημέρα (18/9/2023), τα ισχύοντα επιτόκια είναι τα εξής:

  • Για EUR στο 2,88%, για GBP στο 4,12% και για USD στο 3,94% για πελάτες Standard
  • Για EUR στο 3,03%, για GBP στο 4,37% και για USD στο 4,19% για πελάτες Plus
  • Για EUR στο 3,48%, για GBP στο 4,87% και για USD στο 4,69% για πελάτες Premium
  • Για EUR στο 3,63%, για GBP στο 5,12% και για USD στο 4,94% για πελάτες Metal
  • Για EUR στο 3,73%, για GBP στο 5,27% και για USD στο 5,29% για πελάτες Ultra

Παρόλο που το σύστημα προστασίας καταθέσεων δεν ισχύει για το προϊόν αυτό, η Revolut αναφέρει ότι κάθε πελάτης υπάγεται στο σύστημα ασφάλισης επενδυτών.

  • Confused 1