Δυναμικά κλείνει τη χρονιά η Revolut, ανακοινώνοντας σήμερα την απόκτηση Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Άδειας, με στόχο να γίνει «η Amazon του banking».

Η δημοφιλής fintech, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα παρέχει την επόμενη χρονιά προϊόντα που συναντάμε και σε μια παραδοσιακή τράπεζα. Η αρχή θα γίνει με τη δυνατότητα δημιουργίας τρεχούμενου λογαριασμού, με τον πελάτη να μπορεί να πραγματοποιεί καταθέσεις και αναλήψεις. Ακόμα ο πελάτης της Revolut θα μπορεί να προμηθευτεί κάποιο καταναλωτικό δάνειο αλλά και να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση μετοχών με μηδενική προμήθεια. 

Σε ότι αφορά τις καταθέσεις, αυτές θα είναι προστατευμένες μέχρι και το ποσό των €100.000 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασφάλισης Καταθέσεων ενώ η Revolut θα ξεκινήσει «να εργάζεται για την παροχή υπεραναλήψεων (overdrafts), προσωπικών και επιχειρηματικών δανείων σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς δανειστές».

Σύμφωνα με τον Nik Storonsky, ιδρυτή και CEO της Revolut, η εταιρεία του θα είναι και σ' αυτό τον τομέα άκρως επιθετική με τον ανταγωνισμό, αφού θέλει να καταργήσει τη γραφειοκρατική διαδικασία και να προσθέτει φθηνότερες υπηρεσίες από τους παραδοσιακούς παίκτες της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, το όραμα της Revolut είναι οι πελάτες της «είτε ατομικοί είτε επιχειρηματικοί, να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για δάνειο σε μόλις δύο λεπτά από το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να έχουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σχεδόν αμέσως».

Κλείνοντας η ανακοίνωση της Revolut κάνει αναφορά σε μερικά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία όπως στο άνοιγμα καθημερινά 8 με 10.000 τρεχούμενων λογαριασμών αλλά και την πραγματοποίηση συναλλαγών άνω των 4 δισ. δολαρίων σε αξία κάθε μήνα. Έχοντας κάνει break even από τον περασμένο Δεκέμβριο, η Revolut έχει πενταπλασιάσει τα έσοδά της σε ετήσια βάση. Οι νέες υπηρεσίες θα κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά τους επόμενους μήνες από τις μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες πριν τελικά μεταβιβάσει την τραπεζική άδεια σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

  • Like 3