Από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τις Ακαδημαϊκές  τους ταυτότητες, σε ψηφιακή μορφή.

Η δυνατότητα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, παρέχεται στους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών και γίνεται διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας απόκτησης ακαδημαϊκής ταυτότητας, academicid.minedu.gov.gr, μετά την έγκριση της αίτησής τους από τη γραμματεία του οικείου τμήματος. Στη συνέχεια μέσα από το λογαριασμό τους, οι φοιτητές μπορούν να εκδώσουν ψηφιακό αντίγραφο της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας σε αρχείο PKPASS (Passbook Pass File) και να το ενσωματώσουν σε συμβατή εφαρμογή της επιλογής τους, σε συσκευές Android και iOS. 

Στην περίπτωση των χρηστών iPhone, αυτό γίνεται αυτόματα μέσω του Apple Wallet ενώ οι χρήστες Android συσκευών θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσουν κάποια εξωτερική εφαρμογή ή να την μετατρέψουν σε συμβατό format για εμφάνιση στην εφαρμογή Google Pay.

Όπως αναφέρει το κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας & Θρησκευμάτων, η υπάρχουσα ακαδημαϊκή ταυτότητα παραμένει εν ισχύ και σύντομα θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά, ενσωματώνοντας δυνατότητες ανέπαφης επικοινωνίας. 

  • Like 10