Οι Υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασαν σήμερα τον πολύγλωσσο "Ψηφιακό Βοηθό" mAigov, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα.

Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Δημόσιο σε 25 γλώσσες - τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και τα Αλβανικά. Σε ότι αφορά τις γλώσσες της Ε.Ε, αυτές είναι οι εξής: Αγγλικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ελληνικά, Εσθονικά, Ιρλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κροατικά, Λετονικά, Λιθουανικά, Μαλτέζικα, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Σλοβακικά, Σλοβένικα, Σουηδικά, Τσέχικα, και Φινλανδικά.

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον Έλληνα απανταχού γης, ενώ ο Δ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι το mAigov έχει ήδη 300.000+ διαλόγους. Στόχος είναι η διεύρυνση των υπηρεσιών για Έλληνες και αλλοδαπούς. Ο "Βοηθός" αναζητά πληροφορίες στις 1670 υπηρεσίες του gov.gr και στις 3296 διαδικασίες του ΜΙΤΟS. Λαμβάνει υπόψη το ερώτημα και διατηρεί τη συνομιλία, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη εμπειρία για τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Επισημαίνεται ότι το μοντέλο έχει συλλογιστική και απαντάει με βάση τα στοιχεία που καταχωρούνται. 

Όπως ισχύει και με την ελληνική έκδοση του mAIgov, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει τα ερωτήματά του στο ψηφιακό βοηθό σε φυσική γλώσσα, είτε γραπτά είτε προφορικά. Στη συνέχεια το mAIgov αναλαμβάνει να τους καθοδηγήσει βήμα-βήμα ώστε να βρουν με απλό και φιλικό τρόπο την κατάλληλη ηλεκτρονική υπηρεσία που χρειάζονται. Στη συνέχεια, θα τους παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και συνδέσμους για άμεση πρόσβαση.

  • Like 6