Τη δυνατότητα έκδοσης παραστατικών και αυτόματης διαβίβασής τους στο myDATA, δίνει η νέα εφαρμογή timologio της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μια υπηρεσία που διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Η online εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της διεύθυνσης timologio.aade.gov.gr και απευθύνεται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες ή μικρές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα και επιθυμούν να αποφύγουν τις χρεώσεις κάποιου παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να διαμορφώσει το προφίλ της, να συνθέσει το πελατολόγιό της, να οργανώσει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της αλλά κυρίως να εκδώσει και να αποθηκεύσει σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.), χωρίς να ισχύουν κάποια όρια κατά τη χρήση.

Από τα διαθέσιμα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της ΑΑΔΕ στο YouTube μπορούμε να δούμε ότι η όλη διαδικασία δημιουργίας πελατολογίου και έκδοσης παραστατικών γίνεται αρκετά εύκολα με πλήθος δυνατοτήτων και με την εταιρεία να μπορεί να ενσωματώσει το δικό της λογότυπο. Με την έκδοση των παραστατικών μέσα από το timologio, η εφαρμογή αποστέλλει ταυτόχρονα και αυτόματα τη σύνοψη της συναλλαγής στο myDATA του εκδότη (έσοδα) και του λήπτη (έξοδα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας αλλά και να ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω βίντεο.

timologio - Γενικά στοιχεία της επιχείρησης

timologio - Έκδοση παραστατικών

timologio - Εισαγωγή πελατών

 

  • Like 6
  • Thanks 4