Το Threads κυκλοφόρησε επιτέλους αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας μια ακόμη εναλλακτική λύση στο Twitter σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από αυτό.

Οι αναφορές για το Threads μέχρι στιγμής είναι ανάμεικτες, με ορισμένους χρήστες να παρομοιάζουν θετικά τη νέα εφαρμογή της Meta με το παλιό Twitter, ενώ άλλοι το χλευάζουν για χαρακτηριστικά όπως η εμφάνιση μηνυμάτων που επιλέγει αποκλειστικά μέσω αλγορίθμων αφού για την ώρα δεν είναι δυνατή η εμφάνιση μηνυμάτων μόνο από όσους ακολουθείτε.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ώρες αφορά την πιθανότητα να θέλετε να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Threads, με τη Meta να μην έχει κανέναν ενδοιασμό να κρατήσει «όμηρο» το λογαριασμό σας στο Instagram για να σας δελεάσει να τον κρατήσετε.

"Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το προφίλ σας στο Threads ανά πάσα στιγμή, αλλά το προφίλ σας στο Threads μπορεί να διαγραφεί μόνο με τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Instagram", αναφέρει η συμπληρωματική πολιτική απορρήτου του Threads.

Η απενεργοποίηση του προφίλ σας στο Threads σημαίνει ότι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να το δουν, αλλά όλο το περιεχόμενό που έχετε δημοσιεύσει θα συνεχίσει να υπάρχει στους servers της εφαρμογής. Οι δημοσιεύσεις σας θα διαγραφούν από τους servers του Threads μόνο αν τις διαγράψετε χειροκίνητα μία προς μία. Εάν επιλέξετε την ολοκληρωτική επιλογή και διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram, όλα τα δεδομένα του Threads θα παραμείνουν στους servers για έως και 90 ημέρες σύμφωνα με την ίδια πολιτική απορρήτου.

Ίσως αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που η Meta έχει επιλέξει να μην κάνει διαθέσιμο το Threads στην Ευρωπαική Ένωση κατά το λανσάρισμα, εξαιτίας της αυστηρής πολιτικής που ισχύει στα κράτη μέλη για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα. Σε κάθε περίπτωση η πρώτη μέρα λειτουργίας του Threads κρίνεται εντυπωσιακή αφού με βάση τα τελευταία στοιχεία, 10 εκατομμύρια μέλη έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία σε 7 μόλις ώρες.