Ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του Facebook σε Meta που ανακοινώθηκε στο ίδιο μέρος, η εταιρεία διοργανώνει το δεύτερο συνέδριό της Connect στις 11 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία περιγράφει αυτή την εκδήλωση ως "μονοήμερη εικονική εκδήλωση που εξερευνά την οικοδόμηση του metaverse και το μέλλον της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας". Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις αναμενόμενες παρουσιάσεις και τους ομιλητές που θα εμφανιστούν στο συνέδριο. Είναι σίγουρο πάντως ότι η Meta θα παρουσιάσει τα κορυφαία στελέχη της για να προχωρήσουν σε διάφορες ανακοινώσεις κυρίως γύρω από το metaverse που είναι και το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας.

Χάρη στην εμφάνιση του Mark Zuckerberg στο podcast του Joe Rogan τον περασμένο μήνα, γνωρίζουμε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσεις το VR headset επόμενης γενιάς σε αυτό το συνέδριο. Αυτό πιθανότατα θα ονομάζεται Oculus Pro, θα διαθέτει χαρακτηριστικά όπως eye-tracking και face-tracking ενώ θα μιμείται τις εκφράσεις του προσώπου των χρηστών, ώστε τα εικονικά τους avatar να είναι διαδραστικά και όχι άψυχες εικόνες. Στο ίδιο podcast, ο Zuckerberg σημείωσε ότι το επερχόμενο headset θα κοστίζει πολύ περισσότερο από το Oculus των 400 δολαρίων και θα διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά μικτής πραγματικότητας.

Η εκδήλωση ενδέχεται να περιλαμβάνει ανακοινώσεις που θα προσανατολίζονται προς τους εικονικούς κόσμους. Τον τελευταίο χρόνο, η Meta κυκλοφόρησε την πλατφόρμα Horizon Worlds που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα. Την είδαμε πρώτα στις ΗΠΑ και τον Καναδά και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Αφού αντιμετώπισε καταγγελίες για παρενόχληση από χρήστες, η εταιρεία μίλησε επίσης για τα σχέδιά της για την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής έκδοσης αυτής της πλατφόρμας και την παροχή εργαλείων στους δημιουργούς για την πώληση αντικειμένων στο Horizon Worlds. Δεδομένων των ανησυχιών των χρηστών σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στους εικονικούς κόσμους, η εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει και κάποια ολοκαίνουργια εργαλεία ασφαλείας.

Η Meta πειραματίζεται επίσης με NFTs τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook τους τελευταίους μήνες. Έτσι, μπορεί να γίνει κάποια συζήτηση για το πώς συνδέονται με τις πιθανές αγορές για ψηφιακούς δημιουργούς και το ευρύτερο όραμα της εταιρείας για την πώληση ψηφιακών αντικειμένων στο metaverse.

Η εταιρεία έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του οράματός της για το metaverse χωρίς να λείπουν τα ευτράπελα, οπότε τα στελέχη της εταιρείας αναμένεται να μιλήσουν για την πρόοδό της μέχρι σήμερα και για το τι έρχεται στη συνέχεια. 
 

  • Like 1