Η PayPal είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που απολύει σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού της.

Η γνωστή fintech εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την απόλυση περίπου 2.000 υπαλλήλων, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 7% του συνολικού προσωπικού της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της PayPal, Dan Schulman, οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ορισμένα τμήματα της εταιρείας θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλα.

«Θα αντιμετωπίσουμε τους αποχωρούντες συναδέλφους μας με απόλυτο σεβασμό και ενσυναίσθηση, θα τους παρέχουμε γενναιόδωρα πακέτα, θα συμμετέχουμε σε διαβουλεύσεις όπου απαιτείται και θα τους υποστηρίξουμε στη μετάβασή τους», δήλωσε ο Schulman. «Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου εκτίμηση για την ουσιαστική συμβολή τους στην PayPal».

Η εταιρεία εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο τεχνολογικών εταιρειών που έχουν ανακοινώσει απολύσεις τους τελευταίους μήνες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Google γνωστοποίησε τα σχέδιά της να απολύσει 12.000 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Πριν από αυτό, η Microsoft δήλωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας. Ο Schulman, όπως και οι συνάδελφοί του στη Microsoft, τη Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, απέδωσε τις απολύσεις της PayPal στο "δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον" στο οποίο βρίσκεται η εταιρεία το τελευταίο διάστημα. «Ενώ έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στη σωστή διαμόρφωση της δομής του κόστους μας και έχουμε επικεντρώσει τους πόρους μας στις βασικές στρατηγικές μας προτεραιότητες, έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική οικονομία δεν έχει εισέλθει ακόμη σε ύφεση. Στο 3,5%, το εθνικό ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε χαμηλό 50 ετών και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε τα τελευταία τρίμηνα. Όσον αφορά ειδικά την PayPal, η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης κλήσης για τα κέρδη της, με τα έσοδα και τα κέρδη να αυξάνονται κατά 11% και 7% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

  • Like 1
  • Sad 2