Μπορεί οι χρήστες που κατεβάζουν περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα να βρίσκονται στο στόχαστρο της μουσικής βιομηχανίας, αλλά όπως προκύπτει μέσα από μια πρόσφατη έρευνα, είναι οι καλύτεροι πελάτες τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την American Assembly και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες P2P προγραμμάτων μπορεί να κατεβάζουν περισσότερη μουσική από αυτούς που δε χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα, αγοράζουν όμως νόμιμα περισσότερο περιεχόμενο από αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκε από τους χρήστες να καταμετρήσουν τη μουσική τους συλλογή και στη συνέχεια να εκτιμήσουν τον αριθμό των μουσικών κομματιών που έχουν αγοράσει. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι χρήστες P2P έχουν όπως ήταν αναμενόμενο μεγαλύτερη συλλογή, με τον μέσο Αμερικανό χρήστη να διαθέτει 1.979 μουσικά κομμάτια και το μέσο Γερμανό χρήστη να διαθέτει 3.917 κομμάτια. Τα νούμερα για τους μη χρήστες P2P προγραμμάτων είναι 1.264 και 627 μουσικά κομμάτια αντίστοιχα.

 

Καθώς οι χρήστες P2P έχουν μεγαλύτερη μουσική συλλογή από τους μη χρήστες, προκύπτει επίσης ότι αγοράζουν και περισσότερη μουσική. Οι Αμερικάνοι χρήστες P2P έχουν αγοράσει κατά μέσο όρο 760 αρχεία σε σύγκριση με τους μη χρήστες P2P που έχουν αγορασμένα 582 μουσικά αρχεία. Τα αντίστοιχα νούμερα για τους Γερμανούς είναι 1.034 και 376 αρχεία μουσικής.

 

Στο σημείο αυτό προκύπτει και το παράδοξο που έχει να αντιμετωπίσει η μουσική βιομηχανία όταν προσπαθεί να καταπολεμήσει την πειρατεία στο Internet, το οποίο αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης των πειρατών του Internet καθώς από τους οποίους προέρχονται και τα μεγαλύτερα έσοδα της.

 

Link.png Site: bgr.com