Μήνυση εναντίον της δισκογραφικής εταιρείας Universal Music κατέθεσε σήμερα η ιστοσελίδα διαμοιρασμού περιεχομένου Megaupload, ύστερα από την απόσυρση video clip της τελευταίας στο YouTube. Το video περιείχε διαφημιστικό περιεχόμενο για τις υπηρεσίες της, στο οποίο λάμβαναν μέρος καλλιτέχνες με συμβόλαιο στη Universal Music.

 

Μερικά από τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο video είναι οι Will.i.am, Alicia Keys, Kanye West, Snoop Dogg, Macy Gray, Chris Brown, The Game και Mary J Blige. Οι καλλιτέχνες τραγουδούσαν ένα κομμάτι σχετικά με τις υπηρεσίες του Megaupload το οποίο σύμφωνα με το διαφημιστικό αποτελεί έναν τρόπο για τους καλλιτέχνες να μοιράζονται αποκλειστικό υλικό και να αποκτήσουν νέους θαυμαστές. Προφανώς το συμβόλαιο ορισμένων από των παραπάνω αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο η Universal αξίωσε δικαιώματα από το διαφημιστικό video στο YouTube. Από τη μεριά του, το Megaupload υποστηρίζει ότι πρόκειται για “σαθρή” δικαιολογία της δισκογραφικής εταιρείας, καθώς έχει επισυνάψει επιμέρους συμφωνίες με όλους τους προβαλλόμενους καλλιτέχνες.

 

Το Megaupload έχει απασχολήσει στο παρελθόν και τη RIAA, τον οργανισμό που δραστηριοποιείται σχετικά με την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στην Αμερική όπου ο οργανισμός το κατηγορούσε για διαμοιρασμό παράνομου περιεχομένου από τους χρήστες της. Από την άλλη μεριά η υπηρεσία υποστηρίζει ότι το παράνομο περιεχόμενο που διακινείται, αφαιρείται άμεσα.

 

Link.png Site: gizmodo.com