Στις αρχές του έτους, ένας χρήστης στο subreddit "Marvel Studios Spoilers", μια κοινότητα αφιερωμένη στις επερχόμενες παραγωγές της Marvel, προχώρησε σε μια τεράστια διαρροή.

Συγκεκριμένα ένα μήνα πριν από την κυκλοφορία του Ant-Man and the Wasp: Quantumania, ένας χρήστης με το όνομα MSSmods μοιράστηκε ένα κείμενο 63 σελίδων στα Google Docs με τους διαλόγους της ταινίας. Τώρα, η Disney θέλει να μάθει ποιος βρισκόταν πίσω από τη διαρροή και προσπαθεί να αναγκάσει το Reddit και τη Google να εντοπίσουν το άτομο ή την ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι.

Όπως ανέφερε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα TorrentFreak, η MVL Film Finance, μια θυγατρική εταιρεία που ίδρυσε η Disney για να υποστηρίζει τις παραγωγές των Marvel Studios, έχει καταθέσει δύο αιτήσεις κλήτευσης με σκοπό να υποχρεώσει το Reddit και τη Google να προσδιορίσουν ποιος ήταν πίσω από τη διαρροή. Καθώς το MSSmods είναι ένας λογαριασμός που μοιράζονται οι συντονιστές του r/MarvelStudiosSpoilers, η συμμόρφωση του Reddit με το αίτημα θα απαιτούσε από την εταιρεία να εντοπίσει περισσότερα από ένα άτομα. Επιπλέον, η Disney ζήτησε από τη Google και το Reddit να μοιραστούν κάθε "πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει με την αναγνώριση" των MSSmods, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων IP. Επιπλέον η Disney ζητά λεπτομέρειες για κάθε χρήστη που μπορεί να συμμετείχε στην ανάρτηση, επεξεργασία ή download του σεναρίου.

Το Reddit δεν δήλωσε αν προτίθεται να συμμορφωθεί με το αίτημα. «Το Reddit έχει δεσμευτεί να προστατεύει την ιδιωτική ζωή των χρηστών μας. Διαθέτουμε αυστηρές διαδικασίες για την αξιολόγηση των νομικών αιτημάτων και την υποβολή αντιρρήσεων όταν είναι απαραίτητο», δήλωσε εκπρόσωπος του Reddit στο Engadget και παρέπεμψε στις κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας για τα νομικά αιτήματα. Η Google δεν έχει προβεί για την ώρα σε κάποιο σχολιασμό. 

Πάντως για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο τι σχεδιάζει -αν σχεδιάζει κάτι- να κάνει η Disney σχετικά με την πηγή της διαρροής, που πιθανόν έχει σχέση με τους υπότιτλους ή είναι  ανεξάρτητος μεταφραστής. Το έγγραφο που μοιράστηκε ο λογαριασμός MSSmods ήταν μια μετάφραση του Ant-Man and the Wasp: Quantumania στα πορτογαλικά, με ορισμένους από τους διαλόγους να μην παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά.

  • Thanks 1