Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησε την πιο εκτεταμένη επιχείρηση κατά της συνδρομητικής πειρατείας για το 2024 σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η επιχείρηση, που έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αθήνα, η Βοιωτία, η Σαλαμίνα και η Πάτρα, είχε ως στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Η επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε άψογα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, οδήγησε στη σύλληψη τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων και στην κατάσχεση σημαντικών χρηματικών ποσών, 65.000 ταινιών on demand, εξοπλισμού για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και ενός εκτεταμένου πελατολογίου με πάνω από 6.500 άτομα, των οποίων τα στοιχεία είναι πλέον γνωστά στις αρχές. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμώνται σε περισσότερα από 7.000.000€, ενώ οι αρχές επικεντρώνονται τώρα στις οικονομικές συναλλαγές των τελικών χρηστών με το εγκληματικό δίκτυο και στην ανάλυση χιλιάδων επικοινωνιών που έχουν στην κατοχή τους. Παράλληλα, τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος, πάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων, σε συνέχεια περσινών κινήσεων.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης από το Τμήμα Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αποτελεί μία ακόμη επιτυχία σε μια σειρά αποτελεσματικών ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας σε εγκληματικά δίκτυα απατών, διαρρήξεων, ληστειών και οικονομικού εγκλήματος.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 17