Οι επεξεργαστές και ο χαμός που γίνεται γύρω από την ARM αρχιτεκτονική, είναι το κεντρικό θέμα στο σημερινό podcast των "3 στον αέρα".

Αφορμή οι ανακοινώσεις των Qualcomm την περασμένη εβδομάδα, αλλά και οι σημερινές της Apple. Στην πρώτη περίπτωση, η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon X Elite για Windows on ARM PC's, με επιδόσεις και αυτονομία που ξεπερνάνε σχεδόν τις περισσότερες προτάσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Τα πρώτα συστήματα με το νέο επεξεργαστή της εταιρείας αργούν ακόμα, κάτι που δεν ισχύει για τα νέα MacBook Pro και iMac που παρουσίασε σήμερα η Apple, και τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Με M3 Series chipset κατασκευασμένα στα 3nm, η Apple επιθυμεί να πάρει τα σκήπτρα για το «πιο δυνατό φορητό υπολογιστή» στον κόσμο, συγκρίνοντας τις επιδόσεις του με παλαιότερα M1/Intel μοντέλα.

Συνεχίζουμε με τα ανανεωμένα Google Maps και τη χρήση AI στις διάφορες λειτουργίες που παρουσίασε η εταιρεία, ενώ μια είδηση που ξεχώρισε τις τελευταίες ημέρες είναι ο έλεγχος που ξεκινά για τους influencers  το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού. Ολοκληρώνουμε με τις διοικητικές αλλαγές στο Public αλλά και την παρουσίαση συνδρομητικής επιλογής για το Facebook και το Instagram, προκειμένου ο χρήστης να μην βλέπει διαφημίσεις.

Αναλυτικά τα θέματα συζήτησης:

00:00 - Εισαγωγή
01:16 - Σχόλια
13:35 - Apple
21:50 - Qualcomm
33:16 - Xiaomi
35:18 - Google Maps
36:50 - Intel
41:46 - Influencers
44:08 - Συνδρομή Facebook & Instagram
48:28 - Public
51:17 - Friends

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts και με βίντεο στα YouTube Music και  Spotify!