Εκνευρισμό μεταξύ των χρηστών του, έχει προκαλέσει η ενέργεια του Rapidshare, της διάσημης υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων με έδρα στη Γερμανία, να παραδώσει πληροφορίες χρηστών της σε δισκογραφικές εταιρείες.

 

Το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια από χρήστη του rapidshare που ισχυρίστηκε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του από τις γερμανικές αρχές επειδή "ανέβασε" στο λογαριασμό του το νέο album των Metallica, "Death Magnetic" μια μέρα πριν τη παγκόσμια κυκλοφορία του.

 

Όπως όλα δείχνουν, η δισκογραφική εταιρεία των Metallica ζήτησε την ip διεύθυνση του χρήστη από το Rapidshare. Στη συνέχεια ζήτησε από την Deutche Telekom, το γερμανικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, να φανερώσει τα προσωπικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από την ip διεύθυνση, πριν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

 

Οι δισκογραφικές εταιρείες φαίνεται να κάνουν χρήση της παραγράφου 101 της γερμανικής νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή επιτρέπει στους ιδιοκτήτες περιεχομένου να ζητήσουν δικαστική εντολή από τους παρόχους Internet ώστε να φανερώσουν τα προσωπικά στοιχεία χρηστών που ανήκουν σε συγκεκριμένες IP διευθύνσεις.

 

Αν και το rapidshare δεν κοινοποιεί τέτοιες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι έδωσε τουλάχιστον σε μια δισκογραφική εταιρεία αυτά τα στοιχεία η οποία στη συνέχεια τα διασταύρωσε με τον αντίστοιχο πάροχο.

 

Link.png Site: ars technica