Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft θα διακόψει την υποστήριξη των εφαρμογών του Skype για τηλεοράσεις. Από τον ερχόμενο Ιούνιο, το Skype για τηλεοράσεις δεν θα υποστηρίζεται σε μοντέλα εταιρειών όπως η Samsung, η LG, η Sony, η Panasonic, η Sharp, η Toshiba, η Philips και άλλες.

Η Microsoft ανακοίνωσε τις αλλαγές στη σελίδα υποστήριξης του Skype, δηλώνοντας ότι ορισμένοι κατασκευαστές τηλεοράσεων ενδέχεται να αφαιρέσουν την εφαρμογή του Skype από κάποια ή από όλα τα μοντέλα τους.

 

Η Microsoft υποστηρίζει ότι η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στις φορητές συσκευές, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Skype από το κινητό και το tablet τους, ακόμη και όταν βρίσκονται στο σαλόνι τους.

 

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στις πλατφόρμες που προτιμά η πλειοψηφία των χρηστών, ενώ παράλληλα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις βασικές λειτουργίες του Skype για τηλεοράσεις για όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Από ότι φαίνεται λοιπόν, το Skype for TV θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε αρκετές τηλεοράσεις και μετά τον Ιούνιο, όμως η αφαίρεση της εφαρμογής από ορισμένους κατασκευαστές και η έλλειψη υποστήριξης από τη Microsoft θα οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, στην εξαφάνισή του.

 

Link.png Site: TheVerge