Διαθέσιμη γίνεται σταδιακά μια νέα λειτουργία του Skype η οποία επιτρέπει στον χρήστη να θολώσει αυτόματα οτιδήποτε βρίσκεται πίσω του κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

Η νέα λειτουργία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρκετά, ειδικά από όσους βρίσκονται σε δημόσια μέρη όπου υπάρχει κίνηση γύρω τους ή απλά δε θέλουν ο συνομιλητής τους να δει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο που βρίσκονται, αποσπώντας την προσοχή του. Θα μπορούσε μάλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε διάφορες ξεχωριστές καταστάσεις όπως στην περίπτωση διακοπής μιας ζωντανής συνέντευξης με το BBC εξαιτίας «εισβολής» των παιδιών σου. Για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, η Microsoft αναφέρει ότι κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχοντας πάντα τον χρήστη στο προσκήνιο και αναγνωρίζοντας αυτόματα τα μαλλιά του, τα χέρια και τους ώμους του έτσι ώστε να τα εξαιρεί από τη διαδικασία θολώματος.

Η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη λειτουργία πριν μερικούς μήνες στην υπηρεσία Microsoft Teams και πλέον είναι διαθέσιμη στις desktop εκδόσεις του Skype για PC και Mac μέσα από το βίντεο μενού. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η εταιρεία θα ενσωματώσει τη λειτουργία και στις mobile εκδόσεις της εφαρμογής.

TechCrunch