Η ομάδα του Skype είναι αρκετά ενεργή, και λίγο μετά την ανακοίνωση του Skype Translator, ανακοινώνει σήμερα την πολυαναμενόμενη έκδοση του Skype, αυτή τη φορά για το Web.

Οι προθέσεις της Microsoft στο να φέρει το Skype στο Web, είχαν γίνει γνωστές εδώ και αρκετό καιρό κάτι που θα έκανε δυνατή τη λειτουργία της υπηρεσίας απευθείας από το browser σε μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα συσκευών, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης κάποιας εφαρμογής.

 

Πάντως η πρώτη έκδοση του Skype για Web, χρειάζεται για τη λειτουργία της την εγκατάσταση ενός μικρού Plugin, κάτι που η ομάδα του Skype ξεκαθαρίζει ότι δε θα είναι απαραίτητη μελλοντικά αφού η υπηρεσία θα περάσει σταδιακά στην τεχνολογία WebRTC η οποία κάνει εφικτές τις βιντεοκλήσεις μέσω browser χωρίς την ανάγκη plugin.

 

Στην πρώτη έκδοση του Skype για Web, υποστηρίζονται οι πιο δημοφιλείς browsers όπως Chrome, Internet Explorer, Firefox και Safari όχι όμως τα Chromebooks. Επιπλέον ένα από τα bugs αυτή τη στιγμή και για το οποίο μας ενημερώνει η Microsoft είναι η υψηλή κατανάλωση μπαταρίας όταν ο χρήστης τρέχει την υπηρεσία μέσα από Mac υπολογιστή.

 

Και αυτή τη φορά, η Microsoft περιορίζει σημαντικά την πρόσβαση στη νέα της υπηρεσία, χρησιμοποιώντας το σύστημα των προσκλήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απλά να συνδεθούν στο skype.com με τα στοιχεία του λογαριασμού τους και να περιμένουν την πρόσκληση, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

 

Link.png Site: Skype Blog

Link.png Site: Skype Web