Κάποιοι χρήστες αναφέρουν πως για την ώρα έχουν πρόβλημα στη δημιουργία νέου λογαριασμού.

Το Truth Social, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Donald Trump που μοιάζει με το Twitter έχει κυκλοφορήσει στο App Store. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα, αυτό το λανσάρισμα θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή του Trump στα social media. Το Twitter και το Facebook απαγόρευσαν την είσοδο στον πρώην πρόεδρο μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο κώδικας της δοκιμαστικής έκδοσης του Truth Social έδειχνε ότι η σελίδα λειτουργούσε σε μια ως επί το πλείστον μη τροποποιημένη έκδοση του open source λογισμικού Mastodon. Τον περασμένο Οκτώβριο η μη κερδοσκοπική οργάνωση Software Freedom Conservancy κατηγόρησε την Trump Media and Technology Group για παραβίαση της άδειας AGPLv3 του Mastodon με το να μην κοινοποιήσει τον πηγαίο κώδικα της πλατφόρμας. Η ιστοσελίδα πρόσθεσε μια ειδική ενότητα που περιείχε ένα αρχείο ZIP με τον πηγαίο κώδικα δύο εβδομάδες αργότερα.

Με βάση τις δημοσιεύσεις που έχει δει το Reuters, το Truth Social δεν θα ξεφύγει από τη συνταγή δικτύωσης που παρέχει ήδη το Twitter. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο για να δημοσιεύσουν «Αλήθειες», κάτι παρόμοιο δηλαδή με τα αντίστοιχα «Tweets», και είναι δυνατό να αναδημοσιεύουν αναρτήσεις στον λογαριασμό κάποιου για να επεκτείνουν την απήχησή τους. Στέλεχος της πλατφόρμας ανέφερε ότι η εταιρεία επεξεργάζεται μια πολιτική επαλήθευσης που θα δημοσιευτεί τις επόμενες εβδομάδες. Ανέφερε επίσης ότι η TMTG εργάζονταν επίσης σε μια δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων που θα ερχόταν αργότερα.

Αν και το Truth Social έχει εμφανιστεί στο App Store, ορισμένοι χρήστες φέρεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δημιουργία λογαριασμών. Μερικοί λαμβάνουν ένα μήνυμα σφάλματος όταν προσπαθούν να συμπληρώσουν ημερομηνία γέννησης, e-mail ή αριθμό τηλεφώνου, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι έχουν μπει σε λίστα αναμονής.

  • Like 5